facebook

Кинули все і поїхали до Франківська: переселенці розповідають про своє життя у нашому місті

Вони жили у трьохкімнатній квартирі, їздили на машині, регулярно літали в екзотичні країни, але війна внесла корективи в життя однієї донецької родини. Franyk.city дізнавався, чому ВПЛ переїхали саме у наше місто і що подобається на Прикарпатті вимушеним переселенцям.

Колишні мешканці Донецька не хочуть називати своє прізвище, адже довго проходили період адаптації у столиці зі статусом ВПЛ і бояться, що їхні нові друзі та колеги піддадуться стереотипам про мешканців Донбасу.

Родина скаржиться: весь 2014 рік не могли влаштуватися на роботу, адже hr-менеджери боялися, що із завершенням АТО їх робітники розірвуть довгострокові контракти і принесуть збитків підприємствам. Так, як життя у Києві не складалося, родина вирішила переїхати до Івано-Франківська, адже було багато знайомих із західної України.

Вимушені переселенці розповідають, що ніколи не підтримували тих бандитів, що окупували українські території, більше того, буквально тікали з Донбасу, адже їх колеги та знайомі, що були на боці терористів дізналися, що родина підтримувала Євромайдан і брала участь у ньому у Донецьку в 2013 році.

В Івано-Франківську блуканина завершилася і нові жителі міста розповідають, що ні разу ще не пошкодували про своє рішення. Так тут не було їх квартири, машину довелося продати, аби протриматися без роботи в орендованому житлі.

Родині тут дуже подобається, що наше місто так само розвинене, є багато закладів та туристів. Найбільше вразив сам стиль життя. За словами переселенців, тут ніхто нікуди не спішить і робить усе виважено. Від цього комфортні умови роботи та відпочинку.

Зараз Івано-Франківськ став другим домом для багатьох мешканців Донбасу, хоч за кількістю розміщених ВПЛ, лідирують інші області.

Читайте також:  Коханий вже два місяці як повернувся додому, а Маринка все чекала, все місця собі не знаходила, бо до неї жодного разу не прийшов

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.