facebook

Вимоги стануть жорсткішими: З нового року субсидії буде отримати важче

На 2018 рік на субсидії заплановано близько 55 млрд грн. Це на 6 млрд. менше, ніж цього року.

“Вважаємо, що в наступному році передбаченої суми на субсидії вистачить. Зокрема тому, що зросте мінімальна заробітна плата до 3723 гривень, буде осучаснення пенсій. Усе це суттєво вплине на рівень доходів домогосподарств”, – розповів в інтерв’ю Апострофу заступник міністра фінансів Сергій Марченко


Міністерство соціальної політики також зменшило нормативи споживання послуг житлово-комунального господарства.

“Можливо, в наступному році ще будуть зміни щодо врахування майнового стану субсидіантів. Для прикладу, якщо у вас є дім і дві машини, то ви не маєте права на субсидію, незважаючи на ваші доходи. Мінфін наполягає на тому, щоб питання майнового стану пільговиків і субсидіантів було обов’язково враховано”, – каже Сергій Марченко.

Наступного року вимоги щодо отримання субсидій стануть жорсткішими.

“Мінфін наполягає на тому, щоб соціальна допомога від держави була спрямована до тих груп населення, що справді її потребують. Система має стати більш ефективною та дієвою, а категорії субсидіантів мають бути суттєво звужені. Уже цьогоріч вимоги щодо отримання субсидій стали жорсткішими, а наступного року будуть ще більш справедливими, прозорими і ефективними”, – додав заступник міністра фінансів.

Читайте також:  Як оформити субсидію на оплату комунальних послуг

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.