facebook

У Франківську оштрафували водія, що купив фальшиві права після того, як на смерть збив людину

Днями Івано-Франківський міський суд визнав винним і покарав незначним штрафом водія, який їздив з фальшивим посвідченням і скоїв ДТП.

Дорожньо-транспортна пригода трапилася 17 червня цього року. Обвинувачений за кермом автомобіля AUDI А 6 на перехресті вулиць Коновальця-Дудаєва в Івано-Франківську порушив правила дорожнього руху та допустив зіткнення з автомобілем “ВАЗ”. Коли працівники патрульної поліції складали протокол про адміністративне правопорушення, винуватець ДТП пред’явив підроблене посвідчення.

Експертиза підтвердила, що посвідчення фальшиве.

Як йдеться в судовому рішенні, порушник був засуджений ще у 2013 році на три роки позбавлення волі за те, що біля клубу “Ельдорадо” збив на смерть пішохода. Також тоді суд на три роки позбавив його права керувати транспортними засобами. 21 жовтня 2014 року чоловік був звільнений умовно-достроково з в’язниці.

На суді чоловік свою вину визнав. Розповів, що на початку 2014 року в інтернеті побачив оголошення, що можна швидко придбати посвідчення водія. Він зв’язався з продавцем і купив підроблені права за 3 тисячі гривень.

Суд визнав його винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 358 КК (використання завідомо підробленого документа) та призначив йому покарання у виді 850 гривень штрафу. Окрім того, суд стягнув з нього 1484 грн судових витрат, а підроблені права вилучила поліція.

Читайте також:  35-річна львів’янка ножем у серце вбила свого співмешканця

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.