facebook

Маразм кримської окупаційної влади: санкційний сир небезпечніший наркотиків

Як повідомляє прес-служба окупаційної «адміністрації сільгоспнагляду по АРК і м. Севастополю», фахівці відомства виявили санкційні сири в Ялті, Севастополі та Джанкої.

6 жовтня під час перевірки торгових точок ринку, в Ялті були встановлені факти зберігання та реалізації забороненого сиру виробництва Німеччини, Італії, Данії, Франції, Литви та України загальною вагою 38,4 кг та ковбасних виробів загальною масою 6,3 кг.

Аналогічна перевірка була проведена щодо торгових точок ринку «Центральний», в Севастополі. В ході якої на торгових місцях ринку були встановлені факти зберігання та реалізації сиру виробництва Німеччини, Австрія, Польщі та Фінляндія – 25,55 кг і ковбасних виробів – 4,5 кг.

Відносно санаційної продукції власниками не було надано інформації про оформлення сертифікатів якості та інших документів, які б підтверджували походження, якість і безпеку продукції для її споживання. «Потенційно небезпечна» продукція була вилучена з обігу та знищена шляхом спалювання. А реалізаторам санкційних продуктів тепер загрожує штраф до 50 тис. рублів (близько 25 тис. грн.).

Втім, не всім продавцям заборонених товарів загрожує суворе покарання. 43-річний житель села Сонячна Долина на своїй присадибній ділянці незаконно вирощував наркотичні рослини, в ході проведення слідчих дій в нього вилучили 28 кущів рослин роду коноплі. Згідно з результатами експертного дослідження, вилучені у чоловіка рослини вагою 7 кг 580 гр. (в перерахунку на висушену речовину) містять у собі наркотичні речовини. Суд, врахувавши всі обставини справи, виніс вирок – штраф у розмірі 15 тис. рублів.

Тож виходить для тимчасоваї окупаційної влади на півострові більш важливим є показова боротьба з продуктами харчування, аніж реальна протидія наркоторгівлі, що й не дивно.

За матеріалами:

http://freecrimea.com.ua

https://ua.krymr.com

Читайте також:  “Совпаденіє?”: Порошенко на параді у Києві демонтративно не потиснув руку главі… В чому ж причина такого ганебного вчинку?

Шукайте деталі в групі Facebook