facebook

В Івано-Франківську пройшла Міжнародна науково-практична конференція з корпоративного права (фото)

7-8 жовтня 2017 року відбулася щорічна XV Міжнародна науково-практична конференція «Корпоративне право України та європейських країн: питання теорії та практики».

Організаторами заходу виступили Лабораторія проблем корпоративного права Науково-дослідного інституту приватного права і підприємництва Національної академії правових наук України спільно із Навчально-науковим Юридичним інститутом Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, інформує прес-служба ПНУ.

У конференції брали участь понад 70 учасників: серед яких понад 25 докторів наук, з них 4 академіки та 7 члени-кореспонденти Національної академії правових наук України, а також кандидати юридичних наук, викладачі, судді, юристи-практики, аспіранти. Окрім науковців закладів-організаторів конференції, у заході приймали участь представники від усіх провідних вищих навчальних закладів України, а саме Київського національного університету імені Т.Шевченка, Києво-Могилянської Академії, Львівського національного університету імені І.Франка, Харківського національного юридичного університету імені Я. Мудрого, Харківського університету внутрішніх справ, національного університету «Одеська юридична академія», Тернопільського національного економічного університету, Чернівецького національного університету імені Ю. Федьковича та інших. Серед іноземних представників — науковці та практики з Польщі, Чехії та Словаччини.

У рамках заходу відбулася презентація колективної монографії науково-педагогічних працівників Навчально-наукового Юридичного інституту «Корпоративне право України: проблеми теорії та практики», в якій висвітлені теоретико-правові аспекти становлення і розвитку корпоративного права і корпоративних відносин в Україні, висвітлено наукові погляди на проблематику здійснення корпоративних прав та розпорядження ними, корпоративної власності, правонаступництва в корпоративних правовідносинах та охорони і захисту корпоративних прав учасників юридичних осіб корпоративного типу тощо.

Під час роботи конференції на обговорення виносилися зокрема, такі питання: теорія корпоративного права України та ЄС; порівняльний аналіз правового регулювання здійснення та захисту корпоративних прав в Україні та ЄС; досвід країн ЄС в світлі вдосконалення положень корпоративного законодавства України, окремі питання приведення корпоративного законодавства України у відповідність до acquis communautaire, зокрема питання щодо: організаційно-правових форм корпорацій; порядку формування та діяльності органів товариства; реорганізації товариства у формі злиття (приєднання), поділу (перетворення); поглинання товариства (придбання значного пакета акцій); документів, що посвідчують корпоративні права; корпоративних актів та корпоративних правочинів; відповідальності корпорацій, зняття «корпоративної вуалі».

Читайте також:  На Франківському лісокомбінаті стався викид хімічної речовини

Конференція тривала 2 дні. За результатами її роботи видано збірник тез учасників, а пропозиції учасників щодо вдосконалення норм чинного законодавства розглядатимуться та враховуватимуться при підготовці законопроектів, що виносяться Науково-дослідним інститутом приватного права та підприємництва на розгляд до Верховної ради України.



Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.