facebook

Чим відрізняються українські чоловіки від «європейських»: розповідь цієї жінки підірвала Мережу

Варто прочитати кожному українському чоловікові!

Українка на ім’я Наталія Атіф наразі щаслива дружина іноземця. Це не перший шлюб жінки, проте всі попередні обранці були українцями. Озираючись назад і порівнюючи, якщо так можна сказати, чоловіків, вона написала дуже цікавий пост про те, чим саме відрізняються наші чоловіки від іноземців з Європи і чому наша сильна половина країни марно боїться бути «європейською».

Ця стаття не закликає українок до обов’язкового шлюбу з іноземцем, а має на меті показати нашим чоловікам, як направді треба ставитися до своїх жінок, які роблять для вас усе!



 Пора переосмислювати своє місце і роль у родинному житті!

Порівняння поведінки українського, та чоловіка-іноземця в сімейному житті.

Після мого розлучення з чоловіком-українцем я присягнулася собі, що більше ніколи в житті не зв’яжуся з нашим. Хочу Даніеля, Хосе, Карла – тільки не Івана. Не тому, що всі Івани – погані, а тому, що мені неприйнятний їх підхід до подружнього життя.

Розпещений. Викривлений… Їх вимоги до дружини часом більші за Говерлу, а можливості розміром із мурашник. І, на мою думку, це – тенденція.

Так, мені легко судити з Німеччини, де чоловіки гуляють з дітьми, катають їх на гойдалках, і забирають на весь день, даючи дружині можливість сходити на манікюр. Вони, так само, як і дружина, встають, почувши крик дитини ночами, і міняють памперси. Вони відмовляються від зустрічі із друзями у барі після роботи, коли вдома чекає сім’я. І вони не вважають це – подвигом. Це нормально! Це правильно! Назвалися сильною статтю – будьте люб’язні, будьте сильними! Ваша сила в тому, щоб розуміти нашу слабкість. А не користуватися нею.

Пам’ятаю, як одного разу я зайшла до подруги. Вона була в декреті, з маленькою донькою на руках. З першого погляду було видно наскільки ця жінка втомлена, а її чоловік сидів в розтягнутих штанях і грав в комп’ютерні ігри…

Я присіла на диван, подруга заметушилася з чаєм, віддавши мені на декілька хвилин дитину. Вона металася по маленькій кухні, збираючи чашки і блюдця, одночасно помішуючи суп на плиті і годуючи кота. Чоловік навіть не поворухнувся, хоча дитина у мене на руках почала плакати і вигинатися. Я, намагалась її заспокоїти, бігала по кімнаті, співаючи і кривляючись, в той час як батько, байдуже глянувши на нас, продовжував стрілянину. “От козел.” – Подумала я, змокріла від стрибків від гри з дитиною. Хотілося підійти і тріснути, та так, щоб викарбувати його нахабну фізіономію на моніторі. Але…. чоловік, слава Богу, не мій, тому бити не можна. А так хотілося…

Подруга поставила чай на стіл, і прийняла з моїх тремтячих рук дочку. Я з полегшенням сіла на стілець, витираючи спітніле чоло і судомно ковтаючи чай. Подруга заспокоїла дитину і втомлено посміхнулася. Тільки зараз я помітила дрібні зморшки на її молодому обличчі, і недбало зібране волосся. Завжди радісна і доглянута, зараз вона була схожа на загнаного коня, втомленого до смерті.

“Як ти?” Запитала вона, не торкнувшись чаю. Ми давно не бачилися і новин було багато… Вона вийшла заміж, народила. Чоловік працював дрібним менеджером, грошей було мало. Вона, сидячи в декреті, намагалася підробляти перекладами, працювала ночами, бігала з дитиною по лікарях. То застуда, то грип. То щеплення. То зуби…

Я сиділа, слухала і відчувала, як мурашки пробігають по тілу. “А чоловік? Допомагає?“- несміливо поцікавилася я, заздалегідь знаючи відповідь. Вона тихо зітхнула і опустила очі. “Звичайно, він часом дивиться за нею, поки я прибираю. Вона пилососа боїться… Він з нею в іншій кімнаті сидить… ”

Я відвела погляд до вікна. Тихий, сльотавий вечір, мокрий тротуар… потоптаний мільйонами ніг таких же нещасних жінок, що штовхають візочки по калюжах. Тьмяні ліхтарі і мокрі черевики. Вони дбайливо підгортають теплі ковдри під сплячих дітей, хлюпотячи в мокрому взутті додому, поспішають приготувати вечерю так званим “чоловікам”. Тягнуть сумки з базару, штовхають коляску в під’їзд без пандуса. А вдома, розриваючись на частини, куховарять, пилососять і сушать мокрі черевики, не спускаючи із рук дитини.

І це все для того, щоб мати статус “дружини”? Ніхто їх за це не похвалить, не обійме, не притисне до грудей і не оцінить. Тому що “вона повинна”! А він – “не повинен”. Він же на роботу ходить!..

Я не розповіла їй про те як мій чоловік, та й будь-який “чоловік”, зазвичай допомагає в домашньому господарстві. І не чекає, поки дружина попросить. І не робить ласку. Як прийшовши з роботи і переодягнувшись, миє посуд і пилососить, відвозить увечері в басейн, щоб дружина відпочила. І любить, і не дивиться з докором. І що це – нормально!

Я мовчала. І дякувала Богові за те, що я живу в світі, де це – нормально. Там, де чоловік є головою сім’ї, несе левову частку домашніх обов’язків, не чекаючи похвали. Він чоловік не тільки фізіологічно, він – повноцінний партнер сімейної рутини. Він ходить на роботу, їздить за продуктами і допомагає готувати вечерю. Він миє посуд, а потім, збирає дітей і грає з ними в комп’ютерні ігри. Він батько, чоловік, стіна.

А я можу в цей час загорнутися в махровий халат, і писати чергову статтю. Тому що я – теж людина, у мене, крім памперсів, є хобі і життя. І ніхто не вимагає від мене пирогів і швабри, тому що поважає і любить. І дорожить, а головне – береже.

Тому що він – справжній чоловік…

Так, мене розбалувала Німеччина своєю рівноправністю і свободою думки. Я хочу бути жінкою, а не домашнім роботом. І мені подобається те, що мої сини виростуть партнерами своїм дружинам, а не користувачами, які сидять в розтягнутих штанях і байдуже спостерігають, як дружина падає із ніг…

“Підкаблучники”, скажуть більшість наших мужиків, що сидять зі склянкою пива в “наливайках”, в той час як дружини сушать мокрі черевики і наспіх чистять картоплю на вечерю. А я вірю, що саме вони і є стадо невдячних “немужиків“, що сидять на поламаних жіночих спинах і пихкають гордістю від того, що вони – сильна половина людства. Та де там!

***

“Дружина, жерти давай” – чую голос з нізвідки. Різкий вигук відволік мене від роздумів. Це наш гравець прокинувся, зголоднів, бідненький. Подруга втомлено піднялася, мовчки налила суп і поставила перед “чоловіком”. Він, не сказавши “спасибі”, почав черпати із тарілки. “Хліба дай!”. Вказав він, не зрушившись з місця … “Чоловік?!” подумалося мені… “Та ні, просто (самі придумайте визначення)…”

Дівчатка, дівчата, жінки! Давайте себе любити! Навчімося відрізняти “ось таких” від “нормальних мужиків”! Є ще хороші чоловіки, турботливі, дбайливі, такі що не вважають вас прислугою! Повірте, сильна жінка – це та, що живе зі слабкою, нікчемною істотою, і тому вимушена бути сильною… Шукайте їх, приглядайтеся і не йдіть на компроміс, плюючи на свої бажання і інтереси. Життя у нас одне, любіть і поважайте того, хто йде з вами під руку по житті. Того, хто веде вас за собою, а не їде на вашій шиї.

Читайте також:  У Франківську в парку Шевченка невідома жінка позрізала всі троянди

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.