facebook

“Визирають косоворотки, на головах – стирчать кокошники”: Порошенко емоційно прокоментував прийняття закону депутатами

Про це глава держави заявив у своєму зверненні з нагоди успішного прийняття документа, передає Корупція.Інфо

Президент Петро Порошенко розкритикував намагання депутатів Верховної Ради зірвати голосування за законопроект про реінтеграції Донбасу.

За словами Порошенка, що відбувалося в останні два дні в парламенті не вкладається у нього в голові, оскільки прийнятий законопроект визнає Росію “країною-агрессером”.

“В голові просто не вкладається те, що ми бачили вчора і сьогодні у Верховній Раді. Колишні партнери по демократичній коаліції, люди, які називають себе патріотами і навіть українськими націоналістами, зривали голосування… І за що? За те, щоб законом визнати Росію агресором, а її війська – окупантами!”, – заявив Порошенко.

Глава держави також звинуватив ряд депутатів у небажанні дотримуватися українським інтересам, зазначивши, що питання суверенітету і територіальної цілісності країни повинен стати об’єднуючим для всіх політичних сил.

“Як на заклик “хто не скаче”, так підстрибують вище всіх. А як до голосування за очевидний український інтерес – неначе щось пороблено. А у декого взагалі з-під вишиванок визирають косоворотки, на головах – стирчать кокошники”, – констатував глава держави.

Як раніше повідомлялося, 6 жовтня Верховна Рада прийняла за основу законопроект про реінтеграцію Донбасу, виключивши з нього норму про Мінських домовленостях.

Документ оголошує Російську Федерацію агресором і покладає на неї відповідальність за перереєстрацію підприємств, введення обігу рубля, видачу паспортів і автономерів на Донбасі. У Росії немає ніяких територіальних прав на окремі території Донецької та Луганської областей. Разом з тим Україна не несе відповідальності за порушення прав жителів тимчасово окупованих територій.



Читайте також:  У Мінську обговорили питання виплат пенсій жителям окупованих територій Донбасу

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.