facebook

Президент Петро Порошенко відкрив в Івано-Франківську стадіон (фото)

В Івано-Франківську офіційно відкрили стадіон «ХЕТ-ТРИК АРЕНА», який збудований за програмою УЄФА.

Замовником будівництва стала Івано-Франківська обласна федерація футболу за підтримки ФФУ. Проект фінансувався УЄФА у розмірі восьми з половиною мільйонів гривень.

У відкритті стадіону брав участь й Президент України Петро Порошенко, який перебуває на Прикарпатті з робочим візитом та президент Федерації Футболу України Андрій Павелко.

“Майже два роки тому мені випала велика честь взяти участь у церемонії початку будівництва футбольного стадіону із штучним покриттям, який зводиться за програмою УЄФА «Хет-Трік» тут, в Івано-Франківську. Тому мені дуже приємно бути сьогодні серед вас і відкривати сучасний стадіон для дитячо-юнацького та аматорського футболу. Тепер Прикарпаття матиме один із кращих стадіонів в Україні”, – зазначив Порошенко.

Відтак в Івано-Франківську Петро Порошенко привітав з днем народження головного тренера збірної України, футболіста Андрія Шевченка. Також привітали в честь відкриття стадіону, переможців турніру дитячих команд та вручили медалі, кубки та спортивні м’ячі.

За рахунок коштів обласного та міського бюджетів, – а це майже п’ять мільйонів гривень, – була зроблена основа під поле і дренаж. Також були проведені роботи із благоустрою території.

Як кажуть футбольні функціонери, метою спорудження стадіону було забезпечення належних умов для проведення дитячо-юнацького та аматорського футболу.

Франківський стадіон стандартних розмірів: 105 на 68 м, зі штучним покриттям, має до 500 посадочних місць, з адмінспорудою, освітленням і парковкою.

Нагадаємо, 21 жовтня 2015 року Президент України, перебуваючи з робочою поїздкою на Прикарпатті, в Івано-Франківську, на міському стадіоні “Рух”, узяв участь у закладанні капсули під будівництво сучасного стадіону за кошти УЄФА, а також з міського бюджету.




Читайте також:  Підписаний новий закон про податки

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.