facebook

Нові обличчя, сцени та вистави: Франківський драмтеатр відкриває театральний сезон

Сьогодні, 21 вересня, в Івано-Франківському облмуздрамтеатрі розповіли про відкриття нового 79-го театрального сезону.

У театрі, за словами директора, цього сезону буде багато сучасних постановок, нові погляди на відомі історії, нові обличчя, гастролі та історії.

“Найближчою нашою постановкою стане вистава Ореста Пастуха, це буде комедія. Чекає також режисерський дебют Гнатковського – він з театром поставить Ремарка”, – розповів директор театру Ростислав Держипільський.

Цьогорічний сезон обіцяє бути особливим зокрема тому, що драмтеатр матиме новий стиль та оновлену команду. Контракти підпишуть з 31 людиною, серед них – 13 нових акторів театру. Оновлена команда – це і молоді актори, студенти і люди з інших міст та театрів. Здобув театр також нового головного художника, ним стала Олеся Головач з Києва, саме вона готувала костюми до “Гамлета” і костюми та сценографію до “Тіля”. З’явився також новий диригент Богдан Ткачук.

“В колектив влилися нові актори,був великий конкурс, але ми обрали кращих з кращих”, – зазначив Ростислав Держипільський.

Наймолодшому актору драмтеатру 20 років, він є випускником Київського вишу.

Також театр отримав новий стиль та емблему, її автором стала дівчина зі Львова, Ольга Марусин – саме вона працювала над стилем фестивалю Porto Franko. Назва театру стане простішою – “Франківський драмтеатр”, хоча основна офіційна назва залишається. Бренд буде всюди – це сайт, поліграфія, продукція.

“Ми готові говорити про те, що ми найкращий, найсучасніший театр у країні. Ми не маємо копіювати Європу, ми маємо показувати Україну”, – підсумував Ростислав Держипільський.



Читайте також:  Нарешті грибники дочекалися осінніх грибів

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.