facebook

У Франківську залізничний вокзал “окупували” цигани й безхатьки (фото)

Франківчани скаржаться у «Муніципальну варту», що наш вокзал «окупували» асоціальні люди.

Тут займаються бродяжництвом, смітять, жебракують та порушують громадський порядок ті, хто вирішили обрати двірець своїм місцем проживання.

«Вартові» реагують на такі звернення та періодично навідуються до них. Проводять бесіди із тими, хто не має квитка на потяг і не збирається його купувати, своїм зовнішнім виглядом та запахом створює дискомфорт подорожуючим.

“Ми розуміємо, що є люди які справді обділені долею і не мають власної домівки, – розповідає інспектор «Варти» 



Віталій Кірік
. – Саме тому такі акції проводимо разом із соціальними працівниками. Вони пропонують бездомним допомогу в оформленні документів, пошуку роботи. Також альтернативу життя на вокзалі – будинок нічного перебування. Де завжди є чисте ліжко, вечеря та можливість помитися. Втім багатьох це не влаштовує. Адже туди не можна приходити п’яним”.

Підходимо до чоловіка, який наскладав на пероні цілу гору мотлоху. Він уже кілька тижнів живе тут.

“Від цих речей тхне, що пасажири близько не можуть підійти, – скаржаться працівниці вокзалу. – Ще він може справляти нужду прямо на пероні, хоч тут є безкоштовний туалет”

Також доводиться виселяти з вокзалу цілу сім’ю – кілька молодих та здорових чоловіків, жінок та багато дітей. Згідно документів – громадяни Молдови. На батьківщину повертатися не хочуть, але і на нашу країну скаржаться – чому це їм забороняють жити на вокзалі.

Також звертаємо увагу на блідого чоловіка який увесь трясеться. Каже, що прийшов на вокзал похмелитися. В кишені, схоже, пляшка сурогатного алкоголю.

“Купував на Пасічній”, – признається він.

Чоловік з власної ініціативи покидає вокзал, коли йому пояснююсь, що вживати алкоголь тут заборонено.

Але нажаль дуже скоро у зали очікування поселяться нові «жителі». Спочатку вони поводитимуться пристойно і не порушуватимуть громадський порядок. Але скоро, як це часто буває, почнуть нахабніти, чіплятися до пасажирів та жебракувати.

Читайте також:  Німецька компанія Leoni AG хоче спорудити у Бурштині завод та взяти на роботу 3500 працівників

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.