facebook

Правда про українців в Еміратах: у Франківську презентували книгу про українську діаспору в ОАЕ

7 вересня, в прес-центрі “Галицького кореспонденту” у рамках всеукраїнського туру відбулася презентація книги “Україна в пісках” за участю автора – колишнього закарпатського журналіста родом із Прикарпаття, письменника Тараса Ващука, який уже 5 років працює за контрактом в ОАЕ.

Художня книга складається з 19 коротких оповідань. Загалом у виданні йдеться про життя українців в ОАЕ,  адаптацію до іншого суспільства та східного менталітету.

 “



Наразі в Еміратах сформувалася настільки потужна українська діаспора, яка нічим не поступається аналогічній у США чи Канаді
“, – зазначив Тарас Ващук.

Письменник розповідає, що дубайських українців об’єднала війна на Донбасі.

Арабський світ часто трансформує всіх на свій лад, – пише в передмові автор. – Як кажуть у нас: у Вавилоні все, як на долоні. Гріхи й чесноти – в гримучому лакшарі-коктейлі, всі митарства і успіх – у легендарних бувальщинах. Будні – в золотих клітках п’ятизіркових готелей і магазинів, на піщаних пляжах й у висотних басейнах, у смердючих нетрях і аеропортових відстійниках, вогких тюрмах і китайських борделях… Чи зміг я цілком передати цю дивну атмосферу Вавилону сучасності? Звичайно, що ні. Але знаю напевно, що був чесним із собою та читачем. Переповів чимало своїх і чужих простеньких чи карколомних історій“.

Книга Тараса Ващука отримала безліч схвальних відгуків від українських письменників, зокрема і від Андрія Куркова, який, до речі, є давнім прихильником творчості прикарпатця.

Читайте також:  Путін допускає участь РФ в авіаударах у Сирії

Шукайте деталі в групі Facebook

Теги: , ,

Джерело.