facebook

Підтоплені вулиці, загублені номерні знаки і ДТП: патрульні підсумували наслідки негоди у Франківську. ВІДЕОСЮЖЕТ

Вчора, 3 вересня, після проливного дощу за кілька годин затопило ледь не усе місто. Водії масово губили номерні знаки, залишали автомобілі серед дороги, а патрульні не встигали вчасно реагувати на усі виклики.

Ніч у патрульних була нелегкою. Про це розповів журналістам МІСТА речник Управління патрульної поліції у м. Івано-Франківську Микола Гурак. Він каже, що через негоду в Івано-Франківську спостерігалися затори, а також траплялися ДТП через недотримання дистанції водіями. Інспектори обмежували рух там, де були найбільш підтоплені вулиці.

“Кількість викликів у патрульних лише збільшувалася. По дорозі на виклики патрульні реагували на ситуації, де була потрібна допомога чи то водіям, чи то пішоходам. Відтак, франківці довше очікували на приїзд поліції ніж це буває у звичайні дні”, − пояснює Микола Гурак.


Щодо резонансного випадку, то на вул. Сахарова автомобіль збив пішохода на пішохідному переході. Це була жінка, яку винуватець ДТП одразу відвіз у лікарню. Водій пояснював, що через погану видимість наїхав на жінку-пішохода. Микола Гурак каже, що на цій ділянці (Ред. − вул. Сахарова) багато автомобілів зупинялися через воду на дорозі.

 

Крім того, водії масово губили номерні знаки. Їх знаходили як патрульні, так і небайдужі. Станом на ранок, 4 вересня, у патрульній поліції назбиралося близько ста номерних знаків. До обіду сорок водіїв забрали номерні знаки.

“Якщо хтось із мешканців знайшов номерні знаки, то просимо звертатися на лінію “102”. Тоді приїде екіпаж та забере їх, щоб у подальшому забрав і водій з Управління“, − наголошує Гурак.

До слова, службові екіпажі від негоди не постраждали.

“У випадку, якщо дощі будуть повторюватися, просимо і водіїв, і пішоходів без потреби не виходити і не виїжджати з дому. Водії, якщо уже бачать, що вулиця у воді, то не випробовуйте свій автомобіль. Бережіть себе і не ризикуйте”, − порекомендував іванофранківцям речник Управління патрульної поліції у м. Івано-Франківську.

 

Читайте також:  Неймовірну блискавку сфотографували в Івано-Франківську

Слід додати, що виникла дискусія чи повинна влада компенсувати завдані збитки та хто з постраждалих зможе отримати компенсацію. Більше про це дізнавались журналісти МІСТА.

Нагадаємо, на проблемних ділянках дороги, де вода збирається навіть під час помірних опадів, залишалися “в полоні” автомобілі. Крім того, сотні водіїв погубили номерні знаки у воді, впродовж ночі патрульні та небайдужі мешканці виявляли номерні знаки і зараз усі вони знаходяться в Управління патрульної поліції у м. Івано-Франківську (вул. Юності, 23).

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.