facebook

Єдиний народ – всупереч відстані та кордонам!

Уже незабаром вся Україна відзначатиме чи не найголовніші дати у своїй історії – День Державного Прапора та День Незалежності.

Ці дні для української спільноти є не лише загальновизнаним державним святом. Сьогодні ми сприймаємо їх як символ національного відродження, духовної свободи і культурного піднесення.

Українці вдома і за кордоном готуються креативно відзначати День Незалежності.

Останнім часом в Україні все більшої популярності набуває таке явище, як «флешмоб». Активні громадяни обирають тему заходу, узгоджують план проведення та у якийсь загальнодоступний спосіб намагаються донести до всього світу власні думки чи ідеї, демонструючи нашу соборність та волелюбність, підтверджуючи давню історичну державницьку традицію.

Спостерігаємо, що в часі останніх подій українці по обидва боки Дніпра, та навіть в Америці чи Європі, у різних країнах і континентах об’єднуються заради спільної мети – збереження  української нації та культури.  Перебуваючи далеко один від одного, вони підтримують тісний зв’язок через соціальні мережі та інші засоби спілкування, аби навіть на чужині  відчувати себе частиною великого і дружнього народу. Напередодні державних свят вони організовують різноманітні акції та віртуальні флеш-моби. Незважаючи на місце проживання, українці навчилися зберігати свою державницьку позицію, та, використовуючи усі можливі засоби, демонструвати її в усіх куточках землі.

Наприклад, минулоріч в Америці українці через соцмережі згуртувалися разом, щоб відзначити День Незалежності України.  Традиційно, вони одягнули вишиванки та взяли з собою національні прапори! Учасники акції організували флеш-моб  –  склали з прапорів у руках  слова  «СЛАВА УКРАЇНІ – ГЕРОЯМ СЛАВА» та разом виконали Державний гімн.

Також, у 2016 році в місті Будапешт перед будівлею угорського парламенту – Зборів Угорщини – відбулося виконання Державного гімну України у рамках міжнародної акції до 25-ї річниці Незалежності України.

Читайте також:  Супермаркет електроніки «Алло» подав до суду через небажання українізувати свій сайт

І таких акцій по всьому світу – безліч. Тішить, що наш народ уміє згуртуватись всупереч відстані та кордонам.

Далі буде…

 

Шукайте деталі в групі Facebook