facebook

У хлопця, який на матраці заплив до Криму, почалися проблеми з психікою

У 19-річного жителя Херсона Михайла Дорошенка, який заснув на надувному матраці і потрапив в анексований Крим, почалися проблеми з психічним здоров’ям.


Мама Михайла Оксана розповіла, що поведінка сина почала її турбувати з того моменту, як російські спецслужби передали його на пункті пропуску в Луганській області.

“Мені ще український прикордонник каже: а ви знаєте, що ви будете покарані, що я порушила якісь правила. Які правила? Я дитя рятую, мені його забрати потрібно, дитина хвора, з глузду з’їхала”, – згадала вона.

“Він і до водіїв чіплявся, і маршрутки зупиняв, було важко автобусами їхати. У мене було одне в голові – дитина, як би довезти. Він і вибігав з автобуса, ловили ми його, я людей просила, кричала, щоб мене не кинули посеред дороги”, – додала жінка.

Після того, як хлопець повернувся в Херсон, у нього почалися проблеми зі сном.

“Ми приїхали додому, думали вилікуємо вдома, коли стіни рідні. Тому я і забрала його в Зеленівку до рідних, там велика у нас родина. А він встає, не спить, він не може спати, починає збиратися, ходити, ключі бере, що треба йому їхати, їхати кудись”, – розповіла Оксана.

“О першій годині ночі в домофон дзвонили. Він почав кричати під вікном: “Баба”. Почав стукати ногою в двері. Пустив його, відкрив, він помив руки, пішов у душ, поїв і пішов спати. Він пішов у свою кімнату, а нас сон не бере. Дивлюся – він піднявся й одягається, надів штани, футболку о третій годині ночі. Попросив ключі від машини, якої в нього немає”, – розповів дідусь Михайла Анатолій Дорошенко.

Читайте також:  Постковід може вдарити по нервах і психіці: названі основні симптоми

Михайло нібито зібрався до Києва, але родичі кажуть: у столиці він ніколи не був, а в ту ніч запевняв, що в цьому місті його дім. У разі, якщо йому не відкриють двері, Михайло погpожував вистрибнути з балкона.

Анатолій Дорошенко викликав швидку, з дому під ранок онука забрали до лікарні, пізніше лікарі озвучили матері діагноз сина – “пcихічний розлад”. В обласній пcихiатричній лікарні Херсона про стан здоров’я з пресою не говорять.

У родині вважають проблеми зі здоров’ям Михайла – результатом морської “подорожі”, перевтоми і стресу. А ось у відкритому морі, вважають, хлопець опинився не просто так.

“Хтось, напевно, спеціально, це слідчий повинен з’ясувати, слідство пройти. Мені здається, там злoчин, його спеціально відштовхнули, пустили за течією, і він поплив”, – вважає дід Михайла Анатолій Дорошенко.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.