facebook

Британія підняла в небо 70 літаків для військових навчань

У ході навчань планується відпрацювати тактику боротьби з підводними човнами і висадити морський десант.

1608271




Британські військові почали традиційне навчання Joint Warrior, яке стане найбільшим за всю історію.

“У них візьмуть участь 55 кораблів і підводних човнів, 70 літаків і вертольотів, 13 000 військових з країн-членів НАТО”, – йдеться в повідомленні.

Протягом двох тижнів біля узбережжя Шотландії і на морі вони будуть відпрацьовувати різні військові завдання, в тому числі і тактику боротьби з підводними човнами

У той же час британське видання Daily Telegraph пише, що командування НАТО не приховує: зараз одне із завдань цих навчань – заспокоїти ті країни-члени альянсу, які побоюються загрози з боку Росії.

“Планується значна активність на морі і в повітрі біля західних і східних берегів Шотландії, в тому числі висадка морського десанту на західному узбережжі”, – йдеться в повідомленні міністерства оборони Британії.

Нагадаємо, наприкінці березня військово-повітряні сили Британії провели найбільші за 13 років навчання, в ході яких відпрацьовувався сценарій відбиття “загрози” з боку російських військових літаків.

Повідомлялося, що маневри були проведені у зв’язку з випадками появи в міжнародному повітряному просторі поряд з територією Великобританії російських військових літаків.
За матеріалами: Русская служба Би-би-си

Читайте також:  Для студентів-платників навчання подорожчає

Шукайте деталі в групі Facebook