facebook

У Фінляндії зникла група із 37 збирачів ягід з України

Місцева поліція не має наміру їх шукати.

У Фінляндії зникла група збирачів ягід, в якій були 37 громадян України і три – Естонії.

Заробітчан мали відправити в містечко Ююка у Північній Карелії, проте в останній момент розміщення було скасовано, і їх залишили у глухому селі. Щоб вони не померли з голоду, місцеві жителі розмістили їх у будиночку мисливського клубу і нагодували.

 

Протягом кількох днів збирачів ягід годували парафіяни місцевої євангелічно-лютеранської церкви і власник місцевого магазину.

Тим часом секретар мисливського клубу звернувся до імміграційного відділення поліції і попросив поради у чиновників. Коли він разом з поліцією приїхав до будиночка клубу, з’ясувалося, що збирачів ягід відвезли. На дорозі були сліди мікроавтобуса.

Місцезнаходження групи українців і естонців зараз невідомо. Також немає відомостей про те, хто їх привіз і відвіз. Ніхто з “ягідних оптовиків”, з якими зв’язалися журналісти Yle, нічого не знає про цю групу збирачів. Поліція не має наміру їх шукати.

Нагадаємо, Угорщина дозволила українцям працювати без трудової візи. У Міністерстві економіки цієї країни заявили, що достатньо мати лише біометричний паспорт. Протягом 90 днів перебування в ЄС, передбачених безвізом, українці можуть працювати в Угорщині, а вже після того повинні отримати дозвіл на проживання.

Читайте також:  Заручники безумства: що означає загибель російського літака

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.