facebook

Нафта подорожчала в ході торгів на Нью-Йоркській і Лондонській біржах

Вартість сировини зафіксувалася на позначці в 51,64 і 57,46 долара, відповідно.

1607915




Нафта сорту WTI (західнотехаська світла) на Нью-Йоркській товарній біржі подорожчала на 0,85 долара (1,67 відсотка) – до 51,64 долара за барель, передає ТАСС.

За підсумками тижня “чорне золото” подорожчало в Нью-Йорку на 5,1 відсотка.

Підвищення вартості WTI спостерігається вже четвертий тиждень поспіль.
За словами аналітиків, зростанню ціни на нафту сприяла публікація даних, що свідчать про те, що в США продовжує скорочуватися кількість працюючих бурових установок.

Компанія Baker Hughes, що спеціалізується на наданні нафтосервісних послуг, повідомила, що на поточному тижні кількість нафтових бурових в США зменшилася на 42 – до 760. За словами експертів, зниження бурової активності в США може привести до падіння обсягів видобутої нафти в країні та скорочення пропозиції на ринку “чорного золота”.

Подорожчанню нафти сприяла також невизначеність, що зберігається навколо угоди щодо іранської ядерної програми. Верховний керівник Ісламської Республіки аятолла Алі Хаменеї заявив, що проміжні домовленості, досягнуті в швейцарській Лозанні представниками Ірану і “шістки” (п’ять постійних членів РБ ООН і Німеччина), ще не гарантують укладення остаточної угоди. Як вказують експерти, врегулювання іранської ядерної проблеми може призвести до повернення Ірану на ринок нафти, що посилить надлишок сировини і призведе до зниження цін на “чорне золото”.

До закінчення сесії на лондонській Міжконтинентальній біржі ф’ючерсних угод вартість контрактів на поставки суміші Brent (що складається з нафти, видобутої з різних свердловин на шельфі Північного моря) збільшилася на 0,89 долара до 57,46 долара за барель.

Позитивна динаміка руху цін на “чорне золото” відзначена на тлі звітів про зростання промислового виробництва та експорту Німеччини, а також даних про кількість звернень за допомогою з безробіття в США.

Читайте також:  Фондові ринки США закрилися зростанням

Раніше повідомлялося,що світові ціни на нафту ростуть на тлі публікацій США.

Шукайте деталі в групі Facebook