facebook

Google почала переносити свої сервери в дата-центри РФ

Компанія пішла на такий крок, щоб не порушувати російське законодавство.

1607918




Американська інтернет-корпорація Google почала переносити сервери в дата-центри, розташовані на території Росії, повідомила газета Wall Street Journal.

На такий крок компанія пішла в світлі прийняття закону, що зобов’язує зберігати дані російських користувачів в РФ, зазначає видання.

У 2014 році в Росії був прийнятий закон, що зобов’язує інтернет-компанії розміщувати персональні дані російських користувачів на серверах в Росії. Ця вимога набуває чинності з 1 вересня 2015 року.

Згідно з документом, при зборі персональних даних, зокремачерез інтернет, “оператор зобов’язаний забезпечити запис, систематизацію, накопичення, зберігання, уточнення (оновлення, зміну), витяг персональних даних громадян РФ з використанням баз даних, що перебувають на території РФ”.

Доменні імена та мережеві адреси, які не будуть дотримуватися положень закону, пропонується вносити до спеціального реєстру порушників прав суб’єктів персональних даних. Вести його повинен Роскомнадзор, а підставою для включення до списку буде судовий акт, що має законну силу.

Крім того, порушення закону спричинить обмеження доступу до даного ресурсу, але після усунення порушень доступ відновлять.

Наразі Роскомнадзор обговорює з компаніями, на які поширюється дія цього закону, правозастосовчу практику.

Раніше повідомлялося, що Google збирається перенести особистість людини в робота.

Читайте також:  Кінець війни в Україні: весь березень росія горітиме, далі ще гірше

Шукайте деталі в групі Facebook