facebook

Помічника прикарпатського нардепа взяли під варту з правом внесення застави 2 мільйони гривень. ВІДЕО

Солом’янський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід директору “Львівського бронетанкового заводу” Роману Тимківу, помічнику прикарпатського нардепа Юрія Солов’я, у вигляді 60 діб арешту.

Романа Тимківа, яка підозрюють у розтраті державних коштів, взяли під варту з правом внесення застави у розмірі 2 млн гривень. Про це повідомляє Центр протидії корупції.

“60 днів арешту або 2 млн грн застави для мільйонера Тимківа, директора Львівського бронєтанкового, якого БППшні депи прийшли брати на поруки. Що таке 2 лями для людини, у якій тільки годинників в декларації на декілька мільйонів?!”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, прокурори просили для Тимківа арешт строком на два місяці або заставу у розмірі 28 мільйонів 560 тисяч гривень. А чотири депутати – Олександр Паламарчук, Сергій Алєксєєв, Юрій Соловей від партії “Блок Петра Порошенка” та Валерій Дубіль від фракції “Батьківщина” – оголосили, що готові взяти на поруки директора “Львівського бронетанкового заводу”.
Юрій Соловей, у якого Тимків працює помічником на громадських засадах, виступив у суді на захист обвинуваченого.

Затримання Тимківа Соловей назвав “диверсією проти національної безпеки України”. Нардеп обіцяв у понеділок “звернутися до СБУ з проханням розслідувати дії НАБУ як ті, які загрожують національному суверенітету”.
Юрій Соловей закликав суддю не зважати на інформаційний був навколо Тимківа.

“Ця дітвора хоче обґрунтувати суспільству свою необхідність отримання зарплати у 100 тисяч гривень”, – сказав нардеп про детективів НАБУ.


Нагадаємо, Романа Тимківа затримали вчора, 14 липня працівники НАБУ. Його та ще чотирьох посадовців. обвинувачюють у корупційних схемах із закупівлі запасних частин та комплектуючих до бронетанкового озброєння і техніки, чим у 2015 році вчинили розтрату бюджетних коштів на суму 28,5 млн грн.
Після затримання Тимківа Львівський бронетанковий завод відвідав Президент України Петро Порошенко. Він заявив, що його позиція збігається із позицією правоохоронних органів, які демонструють рішучі кроки у боротьбі з корупцією.

Читайте також:  Врятувавши трьох дітей, у Дністрі втопився 31-річний іванофранківець

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.