facebook

Прикарпатські чиновники хочуть пересісти з “Мерседесів” на “Тойоти” та придбати автобус “Неоплан”

Сьогодні, 2 червня, відбулось засідання постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю, розвитку малого і середнього бізнесу. Депутати розглянули питання про план фінансово-господарської діяльності автопідприємства Івано-Франківської обласної ради на 2017 рік.

Мова йшла про те, що обласна рада планує придбати автомобілі “Тойота Кемрі”, “Тойота Хайлендер” та автобус “Неоплан”, інформує Фіртка.
На обслуговування цього транспорту КП просить 250 тисяч гривень. Як відмітив голова комісії Остап Дзеса, транспорт керівництва обласної ради, який є зараз, – це ганьба.
“Ганьба, коли для обласної ради їздить один автобус десятирічної давності. Ми не можемо ні поїхати кудись, ні зустріти делегацію. “Тойота Кемрі” – це звичайна і добра в експлуатації машина”, – зазначив Остап Дзеса.
“Ми бачимо, що постійно витрачаються кошти для перевезення делегацій. Кошти немалі, сотні тисяч гривень щорічно. Тому було прийнято рішення придбати автобус, який обслуговуватиме всі такі потреби. Тому, якщо буде погодження, ми запускаємо процедуру, оголошуємо тендер. Щодо автомобілів, ми продали два авто, тому що проаналізували, скільки коштів йде на їхнє обслуговування”, – відмітив заступник голови облради Василь Гладій.
За його словами, ці “Мерседеси” дороговартісні в обслуговуванні та витрачають багато палива. Відтак облрада хоче замінити “Мерседеси” “Тойотами”.
“Ми порахували, що краще продати ці “Мерседеси”, купити інші автомобілі, а що стосується автобуса, то за 3-4 роки ця ініціатива окупиться, щоб не витрачати кошти на оренду. “Тойоти” – це оптимальний варіант якості та ціни”, – додав Гладій.

Читайте також:  Житель Франківська крав бруківку та вантажив її у салон мікроавтобуса

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.