facebook

Доходи Газпрому зменшилися на 70%

Доходи компанії зменшилися через скорочення імпорту газу і зниження його ціни.

1606558




Прибуток російського газового монополіста Газпром протягом двох місяців 2015 року скоротилася на 70%. Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на Федеральну митну службу Росії (ФМС).

За даними ФМС, протягом січня-лютого доходи Газпрому від експорту газу скоротилися до 7,4 млрд дол. Повідомляється, що експорт російського газу скоротився з 37,4 млрд кубів, як це було в січні-лютому 2014 року, до 27,5 млрд в нинішньому році. З цього обсягу 18,7 млрд куб. м газу були експортовані за межі СНД і 8,8 – в межах країн співдружності.

Також в ФМС наголосили, що з січня минулого року середня ціна газу впала з 334 дол. за 1 тис. куб. м до 269.

Раніше прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков повідомив, що 8 квітня Володимир Путін зустрінеться з главою Газпрому Олексієм Міллером для обговорення газових питань.

Як повідомляв Кореспондент.net, Газпром виставив на продаж свою частку (10,52% акцій) в німецькій газорозподільній компанії Verbundnetz Gas. Експерти вважають, що таким чином Газпром продовжує реалізацію стратегії щодо поступового виходу з європейського бізнесу.

Читайте також:  Колишній міський голова Івано-Франківська не задекларував 2 мільйони, які дружина внесла до статутників фірм

Шукайте деталі в групі Facebook