facebook

За 2,5 роки Янукович і його оточення вкрали один державний бюджет України

За попередніми оцінками Генеральної прокуратури України, за час свого правління Віктор Янукович і його оточення викрали майже 40 мільярдів доларів.

Про це повідомляє replyua.net з посиланням на Укрінформ.

Ця сума дорывнюэ майже одному українському державному бюджету . Таку інформацію озвучив замісник генпрокурора Євген Єнін. Він зазначив, що до злочинної організації Януковича входили декілька груп впливу. За даними слідства, на сьогоднішній день нараховано сім таких груп.

Єнін додав, що слідчими було досліджено в деталях одне з 7 крил цього об’єднання, що працювало під керівництвом Курченка та Клименка. Ними здійснювався контроль роботу деяких сфер українського сільського господарства. Зокрема лише з Дніпропетровщини вдавалось кожного місяця стягувати майже 100 мільйонів доларів готівкою. Опісля, за словами Єніна, ці кошти пускали через ланцюг банківсько-фінансових операцій, який нараховував в собі тисячі фейкових підприємств, за роботою яких слідкували майже 400 експертів. Ще шість сотень експертів були відповідальні за зв’язки цих грошей з зовнішнім світом. Після того, як вдавалося відмити гроші за межі держави, за кордоном за них купувалася нерухомість, футбольні клуби, яхти тощо.

Читайте також:  Вночі у Франківську з пошти викрали понад мільйон гривень

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.