facebook

«Він мріє одужати та стати футболістом»: батьки 11-річного хлопчика з Івано-Франківська благають про допомогу

11-річний Сашко Ганиш з Івано-Франківська – світла і тепла дитина. Ще недавно активний, веселий, дещо збитошний, як і всі хлопчаки його віку, ганяв з однолітками м’яча, ходив до школи та годинами «зависав» у комп’ютері.

Світ для нього та батьків перевернувся в один день, коли лікарі діагностували у хлопця лейкемію. Він ще не зовсім розуміє, чому тепер мусить цілими днями сидіти у лікарняних палатах, приймати безкінечні уколи та крапельниці, і увесь час бути в марлевій пов’язці, убезпечуючи тим самим себе від будь-якої інфекції. Стан у Сашка наразі не критичний, однак зволікати не можна, бо хвороба розвивається дуже стрімко. Попереду два курси хіміотерапії, грошей на які батькам критично бракує.

– Це сталося 14 січня, – розповідає мама Сашка Мар’яна Ганиш. – Того дня він прийшов зі школи і поскаржився, що його сильно болять ноги, голова та спина. Ну, думаємо, набігався, перевтомився та й болять… Однак насторожило, коли наступного дня на тілі з’явилася висипка незрозумілого фіолетового кольору та синці. Коли звернулися в поліклініку, здали аналізи, виявилося, що у нього сильно підвищені лейкоцити в крові. Напевно, запідозривши недобре, малого скерували на обстеження в Івано-Франківську обласну дитячу лікарню, у відділення онкогематології.

Діагноз «гострий лімфобластний лейкоз» пролунав , як грім серед ясного неба. Мати хлопчика Мар’яна, яка на той час була на заробітках закордоном, полишила все і приїхала додому рятувати єдиного сина.

Далі почалися довгі тижні поневірянь по лікарняних палатах, коридорах, обстежень та лікування. Сашко вже пройшов один курс хіміотерапії, попереду ще два у столичному «ОХМАТДИТі».

– Витрати шалені, щодня в середньому по тисячі гривень іде, – каже Мар’яна. – Окрім препаратів для хіміотерапії, потрібні супутні ліки, які підтримували б нирки, печінку, імунну систему. До прикладу, ліки для крапельниці з хіміотерапії коштують від 500 гривень до 2800, є препарати, які коштують тисячу-півтори за 10 таблеток. Також в нього низькі тромбоцити, тож їх теж потрібно вливати, а це знову гроші. В сім’ї працює лише чоловік, допомагають фінансово родичі, але й цього вкрай мало.

Читайте також:  11-річному Сашкові з Івано-Франківська потрібна допомога у боротьбі з раком крові

Наразі результати аналізів Сашка дозволяють трошки зітхнути з полегшенням. Він почувається краще, має хороший апетит, встигає всіх підбадьорити і навіть пожартувати. Закінчує п’ятий клас, вчителі займаються із ним індивідуально. До хвороби він займався футболом, тож понад усе мріє одужати та стати професійним футболістом.

– Нас чекає нелегкий шлях, але ми віримо, що Бог милостивий і ми зможемо подолати цей важкий недуг, – витираючи сльози говорить Мар’яна. – Надіємось і віримо, що Сашко витримає все з Божою допомогою і нашими спільними молитвами…

Для тих, хто хоче і може фінансово допомогти Сашкові Ганишу одужати і здійснити його мрію, реквізити банківських карток батьків хлопчика:
– картка ПриватБанку: 4149 4393 9340 3476 Ганиш Тарас Петрович (батько);
•Рахунок одержувача 29244825509100
•код ЄДРПОУ одержувача 14360570
•МФО банку 305299
– картка ПриватБанку для іноземної валюти: 5168 7573 2035 5110
– картка ОщадБанку: 5167 4910 0545 2973 (Ганиш Мар`яна Михайлівна, мати);
• номер поточного р-ку: 2625 9000 0620 34
• код ЄДРПОУ: 09336500
• Код Банку: 336503
PayPal: [email protected]
Сторінка допомоги Сашкові у соцмережі Facebook, де є уся інформація про надходження та витрати.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.