facebook

“Закон Савченко” в дії? У Полтаві рецидивіст скоїв жорстоке вбивство

У Полтаві вийшов із в’язниці за “законом Савченко” чоловік, який жорстоко розправився зі своїм знайомим. Злочинець вистрілив жертві в голову, а потім добив її ножем.

Про це заявив прокурор відділу процесуального керівництва Володимир Живіло, повідомляє StatusQuo.

Зазначається, що інцидент стався у вересні 2016 року, а в березні 2017 року в Жовтневий районний суд Полтави прокуратура направила обвинувальний акт стосовно зловмисника.

За словами Живіла, полтавчанин прийшов у гараж до свого товариша з обрізом мисливської рушниці, який зберігав і носив без дозволу, щоб придбати ще одну рушницю. Але в гаражі гість напав на господаря.

“Він вистрілив у голову знайомого з обріза, а потім наніс не менше п’яти ударів ножем у шию. Від отриманих травм потерпілий помер на місці. Гість тим часом вкрав із гаража дві гладкоствольні мисливські рушниці, патронташ, патрони, мобільний телефон, документи та інше майно на загальну суму понад 30 тис. грн”, – розповів прокурор.

Обвинувачений раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності. Після останнього звільнення з колонії за “законом Савченко” полтавчанин перебував на волі не більше року.

Нагадаємо, що закон “Про вдосконалення порядку зарахування судом терміну попереднього ув’язнення в строк покарання”, більш відомий як “закон Савченко”, був ухвалений Верховною Радою України 26 листопада 2015 року. Закон зобов’язує суди враховувати засудженим кожен день, проведений у слідчих ізоляторах, як два дні відбування покарання.

 

Читайте також:  Нелюд! На Запоріжжі сталося страшне: чоловік жорстоко вбив маленьку доньку приятеля, бо заважала спати

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.