facebook

На сесії міської ради дійшли згоди, хто із школярів 1-11 класів харчуватиметься безкоштовно

15 березня в Івано-Франківську на сесії міської ради присутні 39 депутатів голосували за те, хто зі школярів 1-11 класів денної форми навчання харчуватиметься безкоштовно.



Отже, за кошти міського бюджету у розмірі 11 гривень будуть їсти в першу чергу діти із малозабезпечених сімей та діти-сироти, повідомляє Франик.

Також, мова йде і про дітей, які позбавлення батьківського піклування; діти, батьки яких є учасниками АТО або загинули під час виконання бойових операцій в зоні проведення АТО.

Згідно з Законом України харчуватися безкоштовно будуть і учні 1-4 класів, які є із матеріально неспроможних сімей. Але в тому випадку, коли батьки подадуть відповідну заяву на ім’я керівника загальноосвітнього закладу міста Івано-Франківська. А ще і діти інваліди та з особливими потребами, тобто тим, які навчаються в спеціальних та інклюзивних класах.

Нагадаємо, що нещодавно “Мами Прикарпаття” перевіряли якість харчування дітей у міських школах. Як стало відомо, порушень у харчуванні дітей не виявили.

Як кажуть у Департаменті освіти та науки, наразі жодних зауважень не надходило на їхню адресу. А це означає, що діти їдять у школі смачну та свіжу їжу.

Освітяни кажуть, що найкраще серед перевірених ними шкіл, а це №3, №7, №10 та №11, найкраще себе зарекомендувала школа №3. Діти у цій школі кажуть, що задоволені їжею і з великим бажанням з’їдають усю порцію. І тут справді підприємець забезпечує освітній заклад свіжими продуктами.

Тому згодом в Івано-Франківську проведуть опитування батьків та учнів щодо якості харчування як у школах так і садочках. І оприлюднять отримані результати на колегії Департаменту освіти та науки. А це буде лише наприкінці березня.

Читайте також:  У франківському пологовому за тиждень народилося 58 діток

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.