facebook

У Франківську розбійника-рецидивіста засудили до семи років ув’язнення

Івано-Франківський міський суд розглянув кримінальну справу про розбій (ст.187 ч.2 КК України) стосовно раніше судимого за крадіжку (ст.185 ч.3 КК України) чоловіка та виніс йому вирок. Про це йдеться в реєстрі судових рішень.

Встановлено, що зловмисник 7 травня 2015 року близько 22:30, проходячи по вулиці Богдана Лепкого, зустрів іншу особу, з якою розпочав розмовляти. В ході даної розмови злочинець, діючи умисно, з корисливих спонукань, наніс чоловіку два удари кулаком в область обличчя, два удари кулаком та один удар ногою в область кисті лівої рук, після чого викрав у нього мобільний телефон «Lenovo А 680», вартість якого згідно висновку спеціаліста від 10.06.2015 року становить 1261 гривень. Після вчинення протиправних дій він покинув місце вчинення злочину, а викраденим майном розпорядився на власний розсуд.

Згідно висновку судово-медичної експертизи, потерпілий отримав тілесні ушкодження у вигляді закритого перелому V п’ясної кістки зі зміщенням відламків, що відноситься до тілесних ушкоджень середньої тяжкості, як таких, що викликали тривалий розлад здоров’я, а також крововиливу в ділянці слизової оболонки нижньої губи посередині, що відноситься до легких тілесних ушкоджень.

Потерпілий пояснив суду, що обвинувачений попросив у нього прикурити, потім вдарив його, повалив на землю і далі бив, після чого витягнув з його кишені телефон.

Суд, дослідивши всі докази і свідчення, визнав обвинуваченого винним у цьому злочині та призначив йому покарання у вигляді семи років позбавлення волі з конфіскацією майна. Втім, оскільки він уже пробув в СІЗО один рік і чотири місяці, строк буде зменшено до чотирьох років і чотирьох місяців.

Читайте також:  У Франківську зловмисники викрали автомобіль “з-під носа” у власника

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.