facebook

Івано-Франківськ не залежатиме від газу. Міські котельні переводять на біопаливо (ФОТО)

Невдовзі одна з найбільших котелень Івано-Франківська, що знаходиться на вул. Тролейбусній, 40а, буде переведена на біопаливо.

Про це сьогодні на своїй сторінці в Facebook повідомив мер міста Руслан Марцінків. За його словами, там буде встановлено нове обладнання, зокрема, котел на трісці деревини потужністю 4 МВт.

«Це достатньо амбітний проект. У місті вже є котельні на біопаливі, але вони обслуговують обмежений сектор. А ця покликана забезпечити теплом і, що важливо, цілий рік гарячою водою Пасічну. Мешканці нашого міста не відчуватимуть дискомфорту через відсутність гарячої води. І в контексті енергетичної незалежності це перший такий важливий проект, який ми плануємо запустити вже в наступному опалювальному сезоні», – зазначив Марцінків.

Міський голова зауважив, що модернізація системи опалення дозволить зменшити тариф для населення, тому що жителя міста не будуть залежні від ціни на газ.

«Проект повністю реалізуємо коштом Європейського банку реконструкції та розвитку. Наступну за програмою ЄБРР та гранту шведської агенції Sida плануємо модернізувати котельню на вул. Дорошенка», – додав мер.



Нагадаємо, в січні поточного року запустили оновлену котельню, розташовану на вулиці Медичній, 17, яка забезпечує теплом та гарячою водою обласний державний онкологічний диспансер та обласну психоневрологічну лікарню № 3.

Читайте також:  Путін знову прорахувався: Росія приречена, газ у ЄС продавати не зможуть

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.