facebook

Інформаційний аналітик Ігор Ткач поставив під сумнів «легенду» івано-франківської «журналістки» Сворак про буцімто роботу на українські спецслужби

Франківський аналітик Ігор Ткач поділився враженнями від прес-конференції звільненої з полону журналістки Ольги Сворак.

svorak
Інтелектуал також піддав критиці прес-реліз заходу, адже вбачає неспівпадіння інформації стосовно перебування Сворак від спецслужб на Сході і бажання пройти поліграф.

“Треба щоб на це дивилися спецслужби України, Служба безпеки, штаб АТО, як вона потрапила у списки по обміну. Натомість, організатори більше акцентували на двох речах: на тому, що вона не з Надією Савченко і вона таки в список по обміну потрапила. Це взагалі-то не новина. По тих відео і по фото під час звільнення є сумніви: був той полон, чи ні?

В самому прес-релізі говориться про те, що Ольга працювала на користь України, там була на українській стороні і працювала на лінії розмежування. А вже у наступному абзаці ми читаємо, прес-реліз, де написано, що вона згідна пройти поліграф в СБУ.

Вибачте мене, але якщо я працюю під прикриттям, як агент, наприклад, як агент СБУ, то для чого СБУ мене має ще перевіряти. Зрозуміло, що є протокол, по якому завжди при поверненні з ворожої території відбувається, якщо не допит, то відбирання пояснень та фактажу, яку інформацію мала, бачила і таке подібне. Тому що це є оперативна інформація для спецслужб.

Для мене не зрозуміло, як з полону можна добре виглядати, там косметика, нормальний одяг і так далі. Тому, що в людей забирають все, вибивають зуби, вібдивають нирки. І люди просто дякують, що живі залишилися. Ми бачимо, натомість, подають валізу і так далі. Тому мені виглядає, я не хотів би робити якихось голосних заяв, але особисто в мене, як для інформаційного аналітика, який аналізує інформацію, а не тільки емоційну складову, там подобається мені пані Ольга, чи ні. Тому, що зі сьогоднішніх її різких відповідей своїм колегам-журналістам, зрозуміло, що вона подобатися мені не може.

Я намагаюся, все таки, інформацію вивчати. Я не отримав жодної інформації, яка б мене переконала в тому, що Ольга Сворак здійснювала якусь патріотичну місію на Сході. Це виглядає, як простий зальот, де поїхала чомусь на ту сторону і це ще треба з’ясувати чому. І спецслужби мали би з’ясовувати чому, а далі тоді будемо говорити”, – заявив Ігор Ткач.

10259999_10200910213556966_2614262286522496584_n__large
Ігор Ткач

Читайте також:  Жінка народила хлопчика на території свого домоволодіння: мати вбила ножем свою новонароджену дитину

Аналітик каже, щоб без офіційної заяви від СБУ не вірить у особливу місію перебування Ольги Сворак на окупованій території.



“Без офіційної відповіді СБУ, де буде написано чорним по білому, що пані Ольга була нашим агентом, яка здійснювала місію, врятувала таких-то цивільних, таких-то військових, особисто я віри не маю. Як і не маю віри, зрештою і до організації Голос, хоч вони розповідають, що вони такі білі і пухнасті. Тому, що я пам’ятаю добре їхню діяльність рік тому – приїзд Саакашвілі, виборчу кампанію Насалика та інші речі. Тобто я бачу, що це активісти, які працюють на замовлення. На чиє замовлення працювали громадські активісти зараз, – якщо на українську сторону, дай Бог, я не маю нічого проти, я навіть за те, щоб їй дали медаль за заслуги перед Прикарпаттям. Але якщо це не так, то я думаю, що служби мали би зайнятися відповідними речами”, – зауважив Ігор Ткач.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.