facebook

Е-декларації можуть стати недоступними з 1 січня

Адміністратор е-декларацій заявив, що з 1 січня Реєстр працюватиме зі збоями.

Адміністратор держреєстру е-декларацій ДП “Українські спеціальні системи” заявив про можливі перебої в роботі Реєстру з 1 січня 2017 року.

47_main

“ДП “УСС” заявляє, що позбавлено можливості забезпечити з 1 січня 2017 року стабільну роботу Реєстру та належні умови подання е-декларацій через ресурсні неспроможності Реєстру виконувати свої функції на другому етапі е-декларування”, – йдеться в заяві.

 

В ДП наголосили, що наразі ресурсні спроможності дозволяють проводити до 5 тис. одночасних сесій та зберігати й оброблювати до 1 мільйона е-декларацій на рік – в той час, як з 1 січня кількість одночасних сесій може зрости до 70 тис., а кількість декларацій на другому етапі е-декларування може сягнути 2,5 млн.

“Змушені констатувати, що наявні ресурси, обладнання Реєстру не дозволяють забезпечити належні умови його роботи на другому етапі е-декларування. Час, виділений державою і суспільством на підготовку Реєстру до другого етапу подання е-декларацій, уже майже вичерпано, але жодну з проблем не вирішено”, – зазначили в УСС.

Як відомо, НАБУ вмовило НАЗК надати доступ до е-декларацій.

Читайте також:  Сунак чинить опір заклику Бориса Джонсона постачати військові літаки Україні

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.