facebook

У Франківську Дегустаційна комісія протестувала чаї, гамбургери та багети з начинками

Днями відбулося завершальне у 2016 році засідання Обласної дегустаційної комісії, яка здійснює свою діяльність на базі ДП “Івано-Франківськстандартметрологія”.

На засіданні Дегустаційної комісії були представлені зразки чаїв з рослинної сировини та напівфабрикатів заморожених та охолоджених, зокрема гамбургерів та багетів з начинками.
4985756
За результатами проведеної оцінки Дегустаційна комісія рекомендувала до виробництва 13 видів нової продукції 2 місцевих виробників.
Загалом, впродовж 2016 року року позитивну експертну оцінку отримало понад 60 видів нової продукції – різновиди м’яса сушеного та в’яленого, олії рослинні, пасти рослинно-вершкові, сири з козиного та коров’ячого молока, натуральні соки першого віджиму, нектари та ін.

Довідково:


Визначення якості продукції під час засідання Дегустаційної комісії проводиться на підставі органолептичної оцінки зразків та візуального огляду. Зокрема, експерти оцінюють такі показники, як зовнішній вигляд, консистенція, смак і запах, колір. За результатами розгляду поданих матеріалів, опрацювання проектів технічних умов та змін до них, проведених лабораторних досліджень і дегустації зразків комісія приймає рішення щодо недоліків, які необхідно усунути, надає рекомендації щодо заходів, що сприятимуть забезпеченню високого рівня якості нового продукту.
Під час оцінювання продукції особливу увагу Дегустаційна комісія приділяла не тільки її органолептичним характеристикам, а й забезпеченню виробниками збереження якості продукту протягом заявленого терміну придатності, дотримання нормативів за показниками безпечності, ретельного контролю вхідної сировини, оптимальним рецептурним співвідношенням.
Наголошувалось і на безухильному дотриманні вимог нормативних документів щодо надання повної і доступної інформації споживачеві стосовно компонентного складу готового продукту та, зокрема для чаїв з рослинної сировини, щодо можливого впливу на організм споживача.

Читайте також:  Чи загрожує Івано-Франківську нова інквізиція?

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.