facebook

У Раді зареєстрували законопроект для зменшення комуналки

Законопроект “Про фонд енергоефективності” зареєстровано у Верховній Раді
Про це наголосив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, передає “Урядовий портал”.

im578x383-be3a7a31efc4c6117b3e7874db3c865b

“Сьогодні у Верховній Раді під № 5598 зареєстровано законопроект “Про фонд енергоефективності”. Сподіваюсь, що вже на наступному пленарному тижні у січні 2017 року законопроект буде розглянутий у парламенті і якнайшвидше проголосований”, – сказав він.

Віце-прем’єр-міністр зазначив, що Фонд енергоефективності – це інструмент, який надасть українським громадянам фінансову підтримку і технічні рішення для зменшення комунальних витрат.

За його словами, з 18,6 млрд куб. м газу, що постачається для потреб ЖКГ, 2,4 млрд куб. м втрачаються у системі теплопостачання, 9 млрд куб. м – у будинках, і лише 7,2 млрд куб. м витрачаються за призначенням. Тобто 11,4 млрд куб. м газу, оплаченого людьми, втрачається.

На його переконання, запуск Фонду стимулюватиме скорочення енергоспоживання та зростання економіки.

“Прогнозуємо скорочення споживання газу на 10 млрд куб. м, забезпечення річної ємності ринку енергоефективності у 60 млрд грн, додаткові фінансові надходження до бюджетів у 10 млрд та створення 75 тисяч нових робочих місць”, – наголосив Зубко.

Читайте також:  Верховна Рада утричі підвищила штрафи для п’яних водіїв

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.