facebook

Що ми накоїли – полісменів розстріляли, – свідок про перестрілку під Києвом

Водій державної охорони, який був присутнім під час кривавої стрілянини у Княжичах, розповів, як все було насправді.

Зі свідком трагедії вдалось поспілкуватись журналістам 24 Каналу.

757434

Водій державної охорони Валентин прийшов 6 грудня на церемонію прощання з вбитими колегами – Сергієм Орловим та Євгеном Куртєвим.

Як розповів чоловік, ніхто з них не знав, що у Княжичах проводять спецоперацію. Охорона приїхала перевірити будинок, у якому спрацювала сигналізація. На момент приїзду будівля була відчинена. По слідах на снігу співробітники держохорони наздогнали двох чоловіків.

“Я запитав в одного з них: “Хто ти такий?” А він мені: “Яка різниця, хто я такий”. Я намацав у нього документи, там витягли у візитниці права на ім’я Рудька і пропуск у наш госпіталь МВС. Я одразу подумав, що чоловік просто добре знає сигналізацію і вирішив підробити, так би мовити, на вихідних і все. Сергій посадив його до нас у машину і там вже лічені секунди”, – розповів Валентин.

За словами водія, через кілька секунд до авто із затриманими приїхала підмога і ті почали стріляти по машині держохорони.

Вони вискочили, три секунди і почали стріляти, я ж думав, він побачить, хто ми і розберемося. А тут одразу стрілянина і все, ледве встигли втекти. Першими стріляли працівники КОРДу. Першими стріляли, це 100%. Це за два метри від мене відбувалося,
– каже Валентин.


Водій стверджує, що після перестрілки ще чотирьох з держохорони поклали на землю й таки перевірили документи.

“Перевірили посвідчення – так, дійсно переконалися в тому, що ми – співробітники ДСО. Перевіряючий крикнув: “Мужики, це ДСО”. І через 5-6 секунд я чую від них: “Боже, що ми наробили, ми полісменів розстріляли”. Це я лежав на землі і чув”, – зазначив співробітник держохорони.

Читайте також:  Коли в Україні закінчиться опалювальний сезон

Зранку під броварським моргом кілька десятків поліцейських, родичі та друзі Євгена Куртєва та Сергія Орлова. Батько Сергія теж 20 років пропрацював в органах. Ледь стримуючи сльози, чоловік розповів, що син завжди хотів бути схожим на нього. Поховали хлопців з усіма почестями на місцевому кладовищі.

Нагадаємо, 4 грудня у селі Княжичі, що під Києвом, правоохоронці влаштували між собою перестрілку, в результаті чого загинули п’ять правоохоронців.

Т. в. о. голови Нацполіції Вадим Троян заявив, від служби відсторонено 25 працівників поліції, які брали участь у спецоперації у Княжичах.

Журналіст Костянтин Стогній, який впевнений, що у Княжичах відбулась операція зачистки, а не випадкова перестрілка.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.