facebook

Топ-5 порад від франківських стоматологів, як мати приголомшливу посмішку

Письменниця Макс Фрай зауважила: “Приваблива усмішка – частина істини про людину; традиційно – важлива частина”.

Для читачів “Галки” ми поспілкувалися з лікарями Івано-Франківської стоматологічної клініки “Smile”. Михайло Куцак, Василь Семків та Назарій Суканець розповіли, що потрібно робити, аби зберегти ідеальну посмішку до старості.

stomatologichna-klinikastomatolog-2

Існують п’ять основних секретів здоров’я ротової порожнини.

Перше – регулярне чищення зубів вранці та ввечері.

Друге – правильна техніка чищення зубів. Для фронтальної групи зубів розташуйте щітку під кутом 45 градусів до ясен і робіть обертальні вимітальні рухи від ясен до зуба. Щодо задньої групи зубів, то м’якими рухами назад потрібно очистити зовнішню, внутрішню та жувальну поверхню кожного зуба. Також м’якими рухами очистіть поверхню язика –це освіжає подих шляхом видалення бактерій .

Третє – правильне використання зубної нитки. Для цього потрібно взяти зубну нитку довжиною приблизно 45 см. Для кожного зуба використовуйте чисту ділянку довжиною 3-5 см. Її потрібно намотувати на середній палець та проводити між зубними проміжками по стінці одного, а потім іншого зуба виштовхувальними рухами, повторюючи контури ясен. Не забувайте очистити поверхню зубів нижче лінії ясен, уникаючи при цьому різких рухів ниткою .

Четверте – використання ополіскувачів. Їх можна обирати на будь-який смак. Головне, щоб не виникали неприємні відчуття, печіння, пересушування тощо. Маленький ополіскувач варто завжди мати під рукою (різні ситуації бувають).

Жуйка, яблуко та м’ята лише маскують запах із роту, тоді як ополіскувач усуває саму причину.

Якщо Ваші ясна болять і кровоточать під час чищення зубною щіткою або зубною ниткою, а з рота виходить стійкий неприємний запах, зверніться до стоматолога. Ці симптоми можуть бути ознакою захворювання.

Читайте також:  Померла після візиту до стоматолога: українцям розповіли, як себе убезпечити (відео)

П’яте – професійна гігієна один раз на півроку у стоматолога. До лікаря варто звертатися не лише тоді, коли болить. Тоді і Вам буде комфортніше, і медику легше. А от в домашніх умовах краще не експериментувати зі здоров’ям зубів: не варто використовувати соду, зубні порошки та інші народні методи.

Професійна гігієна порожнини рота (професійна чистка зубів) – це процедура, яка давно стала нормою в стоматологічній практиці. З неї починається “спілкування стоматолога і пацієнта”. Періодичне видалення зубного каменю і зубного нальоту – запорука Вашого стоматологічного здоров’я. Лікар за допомогою спеціального ультразвукового апарату, спеціальних паст і “Air–flow” видалить з ваших зубів наліт та зубний камінь, які є причиною руйнування зубів та запалення ясен.

Пам’ятайте: немає безнадійних випадків. Здоров’я Ваших зубів залежить від Вас самих!

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.