facebook

4 міфи про перевагу окулярів на лінзами

Вибирати, що краще – окуляри чи контактні лінзи для людей з вадами зору, це все одно, що обирати між псом і котом, кажуть автори медичного порталу zdrowie.com.pl. Бо найкращий спосіб – мати одне та інше, та одягати в залежності від потреб, погоди та моди.

729739_w_300

4 основні міфи про перевагу окулярів над лінзами:

1. Лінзи гірші за окуляри


У деяких випадках лінзи навіть кращі, бо знаходяться близько до ока та мають здатність коригувати зір. Тоді як в окулярах до зіниці відстань становить 1-2 сантиметра, вони рухаються з поворотом голови та мають трохи вужче поле зору.

2. Контактні лінзи можуть потрапити в око

Цей міф пов’язаний з суто психологічним страхом вкладати щось у своє тіло, у цій ситуації – в око. Коли на ринок виходили лінзи, їх закладання було не надто приємним процесом. Натомість з часом люди призвичаїлись до них і користуються без проблем.

3. Люди з астигматизмом та далекозорістю не можуть носити лінз

У випадку з далекозорістю окуляри мають здатність віддаляти об’єкти, але на сучасному ринку лінз є такі, які мають таку здатність. Що стосується астигматизму, існують м’які так звані торичні лінзи. Вони дещо дорожчі за сферичні, але пасують краще.

4. Лінзи не можна мати одягненими вночі

Коли контактні лінзи виходили на ринок, були виготовлені з гідрогелю і не пропускали до рогівки ока кисень. Таким чином, очі подразнювалися. Найновіші лінзи з силіконового матеріалу на 100 відсотків пропускають кисень. Існують продукти, так звані “день і ніч”, які можна носити до шести днів без потреби знімати вночі.

Перевага окулярів полягає на тому, що вони мають різну форму та навіть увійшли у моду, існують навіть колекції одягу та аксесуарів зі стильними окулярами. Їх носять не лише люди з вадами зору, але кожен, хто хоче додати оригінальності своєму вигляду. Існує велика кількість моделей окулярів, які можна підібрати індивідуально під себе. Багато людей підбирають окуляри тільки тому, що мило в них виглядають.

Читайте також:  Лікар розповів, з якого віку діти можуть носити сонцезахисні окуляри

Водночас, слід зазначити, що лінзи, коли тільки виходили на ринок, були досить дорогим задоволенням, значно дорожчим за окуляри і не підходили при багатьох вадах зору. Проте з розвитком технологій та попитом, у оптиці можна придбати окуляри та лінзи у подібній вартості.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.