facebook

The Wall Street Journal: Обама нарешті усвідомив справжню сутність Кремля!

Нарешті! Адміністрація Обами починає розуміти справжню підлу сутність путлерівської РаSSєї, хоча на це знадобилось сім з половиною (!) років. У п’ятницю, 7 жовтня, Джон Керрі заявив, що дії сирійського уряду і кремлівської банди, які продовжують завдавати ударів по мирних громадянах у Сирії, вимагають розслідування, щоб з’ясувати, чи є вони військовими злочинами, а представники американської розвідки оголосили про те, що, на їхню думку, саме Москва стоїть за кібератаками на комп’ютерні системи Демократичної партії.

Світова громадськість, найімовірніше, пам’ятає, як у 2012 Обама висміював Мітта Ромні за те, що той назвав РаSSєю головним ворогом США. І не варто також забувати слова, сказані Обамою тодішньому президенту Дмітрію Мєдвєдєву при включеному мікрофоні, про те, що він готовий вести себе більш гнучко щодо Кремля після його переобрання в 2012 році.


Пізніше на трон “царя” повернувся Путлер, який рішуче ігнорував думку Обами, як ніби той був президентом Азербайджану. З тих пір Москва не раз кидала виклик США, захопивши Крим, вторгнувшись на територію України, втрутившись у конфлікт на Близькому Сході і спробувавши вплинути на хід президентських виборів у США.

Держсекретаря Керрі обурили дії сирійського уряду і путлерівської банди в Сирії, що стало відображенням тієї досади, яку він відчуває в зв’язку з тим, що Кремль знову його обдурив. Однак це все одно ні до чого не приведе, оскільки відмова Обами брати активну участь у врегулюванні сирійського конфлікту позбавив США здебільшого їх впливу в регіоні. Навіть якщо Керрі винесе питання про військові злочини на розгляд в ООН, РаSSєя та, ймовірно, Китай скористаються своїм правом вето в Радбезі.

Зовсім інше питання – втручання в хід виборів в США. У своїй спільній заяві, з яким в п’ятницю виступили Міністерство внутрішньої безпеки і директор Національної розвідки, вони відзначили, що «розвідувальне співтовариство США переконане в тому, що Москва організувала недавні зломи електронних поштових скриньок американських громадян та інститутів, в тому числі американських політичних організацій».

Читайте також:  Путін оскаженів через блискавичну відповідь Зеленського: “сподівався, що буде готовий до…”

«Руські використовували схожі тактику і методи в Європі і Євразії», і що, з огляду на «масштаб і складність» цих атак, «санкціонувати ці дії могли тільки чиновники вищої ланки», – додали вони.

Чому адміністрація Обами вирішила виступити з публічною заявою про хакерські атаки саме зараз? Можливо, вона це зробила, щоб застерегти Москву від публікації інших документів США, якими вона, безсумнівно, володіє, напередодні дня виборів президента. Але в хакерських звичках Кремля немає нічого нового, і вона до сих пір переховує колишнього співробітника АНБ Едварда Сноудена.

У Путлера немає ніяких причин відступати, тому що ні він, ні ніхто з його вертухаїв і прислужників поки так і не заплатили за своє кібер-злодійство. Тепер, коли Обама, нарешті, усвідомив справжню сутність Кремля, чи дозволить він “живучій блідій молі” знову уникнути покарання?

©Natali – спеціально для “Український простір Прикарпаття

За матеріалами публікації “Obama’s Russia Epiphany

(http://www.wsj.com/articles/obamas-russia-epiphany-1475881969)

Шукайте деталі в групі Facebook