facebook

Скільки коштує народжувати в Івано-Франківську?

В Україні медицина безкоштовна тільки в Конституції. А в реалі за все треба платити. Найбільш «прибутковими» в цьому плані стали пологові будинки, тому народження дитини стало дуже дорогим задоволенням.

100-1

Вартість пологів залежить від міста і кваліфікації лікаря, та може коливатися від кількох тисяч до кількох десятків тисяч гривень.

Версії  дізнались, скільки коштують пологи в Івано-Франківському обласному перинатальному центрі, куди приїжджають народжувати породіллі з усього Прикарпаття.


Загалом, неофіційно існує три тарифи на пологи: без домовленості, по домовленості з лікарем і кесарів розтин.

Якщо ви приїжджаєте в пологовий по «швидкій» і народжуватимете в чергової бригади, до пологи обійдуться приблизно в 3-4 тисячі гривень. Такса «лікаря» – 100 доларів або гривневий еквівалент (2500 гривень), 300-500 гривень доведеться заплатити акушерці, 200 гривень – медсестрі, яка була присутня на пологах, та 100 гривень санітарці.

Якщо попередньо домовлятися з конкретним лікарем, то тарифи автоматично зростають вдвічі. Тобто подяка лікарю – 200 доларів або 5000 гривень та 1000 гривень – акушерці. Медсестрі та санітарці можна платити по попередній «таксі» – 200 та 100 гривень.

Також прикарпатські медики практикують «пологи однією сумою» (тобто лікар називає конкретну суму, а потім сам розподіляє кошти між всією бригадою).

Найдорожчий варіант – кесарів розтин. Такі пологи обійдуться від 8000 гривень. А якщо операція обходиться з ускладненнями і запрошують на консультацію «завідуючу» або «професора», то тариф автоматично зростає до 12 000 гривень.

В ці суми не входять благодійні внески, які починають вимагати уже в прийомному покої, оплата медикаментів та аналізів, «послуги» медсестри, подяка неонатологу та педіатру і т.д. На це діють інші «післяпологові» тарифи.

 

Читайте також:  В Івано-Франківську зростуть ціни на ритуальні послуги (розцінки)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.