facebook

У Києві археологи знайшли залишки “давньоруського провулку”

На Поштовій площі у Києві археологи відкопали знахідки, які можуть відноситись до Давньоруської доби.

archeology_2




Про це ВВС Україна розповіли в Центрі археології Києва.
“Ми вийшли на Давньоруські шари – є такий варіант, що там був давньоруський провулок”, – розповіли археологи.
Поки археологи не коментують інформацію про те, якою буде доля знахідок.
Керуючий партнер юридичної компанії L.A. Group Олександр Шкелебей пояснив ВВС Україна, якщо в межах археологічної охоронної зони знаходять “об’єкти археологічної спадщини, які не можна перемістити без пошкоджень, дозвіл на продовження будівельних робіт отримати буде неможливо і, відповідно, будівництво має бути припинено”.
В кінці січня археологи виявили на Поштовій площі у Києві знахідки періоду XVII-XIX століття. Серед них – монети, кераміка, хрест з мідного сплаву і дерев’яна конструкція, яка могла бути частиною пристані Києва.
Будівельники тоді обіцяли, що дадуть археологам достатньо часу для проведення досліджень.
В комунальному підприємстві “Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва”, яка є замовником будівництва, ВВС Україна розповіли, що уклали з Інститутом археології НАНУ договір про археологічний нагляд за цією ділянкою.
“Ми зобов’язуємо генпідрядника забезпечити археологам належні умови робіт”, – зазначив перший заступник підприємства директора Роман Лісневський.
Він розповів, що згідно з проектом на Поштовій площі поряд з розв’язкою буде зелена зона, музичний фонтан, а також торгові та соціально-побутові приміщення.

Читайте також:  Телеканал “1+1” розповів, як франківські активісти змінюють своє місто (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook