facebook

Україна-єдина! Як святкували День Незалежності у вільному Франківську та окупованому Донецьку

Івано-Франківськ

Увечері 24 серпня на площі ім. Івана Франка відбувся флеш-моб “Україна-єдина”, під час якого розгорнуто найбільший прапор України розміром 2400 (!) метрів квадратних, під яким запалили ліхтарики, що символізують єдність України. Про це йдеться в репортажі порталу “Галицький кореспондент”.


В Україні такий флешмоб провели вперше, бо під розгорнутим полотном прапора запалили ліхтарі по контуру України. Як розповів виданню Репортер” один із організаторів Анатолій Корнійчук саме це символізує єдність України від Заходу до Сходу, від Півночі до Півдня.

До флешмобу приєдналися також громадська організація AIESEC і департамент молодіжної політики та спорту.

За словами Анатолія прапор створили у 2012 році, він об’їхав всю Україну, включаючи звільнені території на Донбасі.

Крім того, перед розгортанням прапору людям роздали повітряні кулі. Люди з кульками сформували число “25”, побажали щастя нашій державі та під вигуки “Слава Україні” пустили кульки в небо.

Також, у День незалежності України кілька сотень івано-франківців у вишиванках пройшли урочистою ходою від пам’ятника Іванові Франку вулицею Незалежності до Вічевого майдану. Як повідомляє RadioSvoboda, у ході взяли участь ветерани визвольних змагань і учасники бойових дій на сході України, представники влади і громадських організацій, молодь і діти.

На Вічевому майдані відбувся флеш-моб «Жива карта області». Склали цю карту представники чотирьох етнографічних регіонів Прикарпаття: Гуцульщини, Покуття, Опілля і Бойківщини.

Донецьк

А тим часом, у День Незалежності України в окупованому раSSєйсько-терористичними бандами Донецьку ввімкнули український гімн.

За словами очевидців, «Ранок на Набережній у Донецька розпочалося з виконання гімну України, що гримів з прихованих динаміків».

Також, на Набережній Донецька з’явилися написи «Донецьк – це Україна»,- розповідає RadioSvoboda.

Тарас Микитюк© спеціально для “Український простір Прикарпаття

За матеріалами публікацій:

http://gk-press.if.ua/u-frankivsku-na-den-nezalezhnosti-rozgornuly-najbilshyj-prapor-ukrayiny/

http://report.if.ua/rozvagy/u-frankivsku-rozgornuly-najbilshyj-prapor-ukrayiny-foto-video/

http://www.radiosvoboda.org/a/news/27943785.html

http://www.radiosvoboda.org/a/news/27943714.html

Читайте також:  Зачинився вдома і не відповідав на дзвінки: у Франківську рятували чоловіка

Шукайте деталі в групі Facebook