facebook

Біженець із Сирії підірвав себе в німецькому ресторані

Поранено 12 людей, стан трьох тяжкий.

5795a6695aba8
27-річний біженець із Сирії пізно ввечері в неділю підірвав себе біля входу в ресторан в баварському місті Ансбах. У результаті вибуху, крім загиблого сирійця, поранення отримали 12 осіб, стан трьох із них оцінюють як тяжкий, повідомляє DW.

Вибуховий пристрій, який був у рюкзаку в сирійця, міг убити багато людей. Зокрема вже з’ясувалося, що він був начинений елементами ураження у вигляді металевих частинок.

Заклад, у якому стався вибух, розташований недалеко від місця проведення музичного фестивалю, який відвідали понад дві тисячі осіб. У зв’язку з подією концерт урвали, а людей почали евакуйовувати. Сирієць намагався проникнути на фестиваль, проте це йому не вдалося – і він підірвав себе біля ресторану.

Сирієць, який улаштував вибух, двічі намагався скоїти самогубство на території Німеччини, куди приїхав два роки тому. Рік тому йому відмовили в отриманні німецького громадянства, однак дозволили не повертатися на батьківщину до закінчення громадянської війни і розмістили його в Ансбаху. Деякий час він перебував на лікуванні в психіатричній клініці.

Поки що немає даних, чи був сирієць пов’язаний з “Ісламською державою”.

Нагадаємо, це вже четверта атака в Німеччині за участю біженців за тиждень. 22 липня 18-літній виходець з Ірану відкрив стрілянину в районі великого мюнхенського торгового центру “Олімпія”. Загинули дев’ять осіб, поранення отримали ще 35.

24 липня 21-річний біженець із Сирії за допомогою мачете зарізав жінку і поранив ще двох людей у місті Ройтлінген.

18 липня 17-річний пакистанець напав з ножем і сокирою на пасажирів регіонального поїзда біля Вюрцбурга. Перед тим, як його вбили, він устиг поранити п’ятьох людей.

Читайте також:  Пільги для біженців. Які країни та скільки платять українцям

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.