facebook

“Хто в РаSSєї “директор” Інтернету?” або “Сталінський режим відпочиває!”

Поки світова спільнота цікавилася та обговорювала підсумки британського референдуму, в РаSSєї тим часом розпочалася неосталінська епоха – в останній день своєї роботи держдума ухвалила пакет так званих «антитерористичних» законів.



РаSSєйський «антитерористичний» пакет дуже схожий із «законами диктатури», ухваленими ВР у розпал Майдану, хоча банда Януковоща навіть не додумалася до тотального контролю над листуванням громадян.

Авторами скандальних поправок Кремль “призначив” депутата думи Іріну Яровую і члена ради федерації Віктора Озєрова. Проте, незалежні ЗМІ повідомляють, що справжні автори – співробітники радбезу еРеФії – ті самі, що опікували режим Януковоща в період Революції Гідності. Не виключено, що юристи адміністрації президента-втікача писали «закони диктатури» саме під їхню диктовку.

За новими законами, оператори зв’язку або будь-які Інтернет-проекти, де можна обмінюватися електронними повідомленнями, зобов’язані зберігати листування і дзвінки своїх абонентів протягом півроку. Дані про факт самого спілкування будуть зберігається до трьох (!) років.

Власники соцмереж, месенджерів, поштових сервісів і оператори також повинні надавати владі засоби для розшифровки повідомлень користувачів. В іншому випадку вони зобов’язані будуть заплатити штраф від 800 000 до 1 млн руб.

Інтернет-компанії і оператори зв’язку РФ вже заявили, що це призведе до додаткових витрат на мільярди доларів і зробить телеком-бізнес збитковим.

Користувачам також доведеться уважніше стежити за висловами в соцмережах.

Усе це вже було за Сталіна і його наступників: “нєдонєсєніє”, суди над малолітніми, контроль над телефонними розмовами. Фразу «це не телефонна розмова» знає кожний, хто народився або жив в Радянському Союзі. Єдине, чого в СРСР не було – так це Інтернету. Так, реєструвалися і контролювалися навіть друкарські машинки – але уявити собі глобальний світ не міг ніхто.

Кремлівський режим сподівається, що зможе контролювати будь-яке висловлювання громадян, мріють встановити контроль над Інтернетом, хоча й не розуміє, що світ глобальних технологій не може бути підвладний світу Путлера.

Але банда намагатиметься: для них – це засіб позбавлення від страху, в якому вони живуть. Вони бояться не ЦРУ і Держдепартаменту, а своїх громадян – звичайних користувачів Інтернет-ресурсів.

І слухають “служаки” не голос розуму, а бездумно виконують вказівки Кремля:

Читайте також:  Вбиті в Сирії найманці були частиною гібридних збройних сил, яких підтримує РФ

«Інтернет виник як спецпроект ЦРУ, так і розвивається», – висловився Путлер з приводу високих технологій.

«Найближчим часом плануємо підготувати законопроект, в якому використання Інтернету при скоєнні злочинів буде визнано “отягчающім обстоятєльством”», – заявила заявила мемогенератор Олена Мізуліна, член ради федерації.

Natali © спеціально для “Український простір Прикарпаття

Джерела:

http://www.radiosvoboda.org/content/article/27819705.html

http://ain.ua/2016/06/24/656619

https://meduza.io/news/2016/06/24/gosduma-prinyala-paket-yarovoy

Шукайте деталі в групі Facebook