facebook

НА ПРИКАРПАТТІ ЗАСУДИЛИ ШАХРАЯ, ЯКИЙ “ПРОДАВАВ” ВІКНА ТА ДВЕРІ

Днями Богородчанський районний суд визнав винним псевдопродавця металопластикових вікон у шахрайстві та покарав його штрафом у розмірі 1700 гривень.



 1382709741_726_original2_novyy-razmer

На вулицях Івано-Франківська та інших прикарпатських міст багатьом, певно, зустрічалися люди, які нав’язливо пропонують візитки з пропозицією встановлення євровікон і дверей. Це поширений і досить примітивний різновид шахрайства, пише Курс

 

Днями в Богородчанах засудили одного з таких шахраїв, які переніс свою “діяльність” на рівень сіл.

 

Чоловік їздив по селах Богородчанського району та розповсюджував свої візитки про продаж металопластикових вікон та дверей. У потенційних покупців брав завдаток і після того просто зникав.

 

Так, 14 червня 2015 року обвинувачений приїхав в село Раковець Богородчанського району та пообіцяв мешканці села, що виготовить двоє міжкімнатних дверей за 6344 гривні. Шахрай переконав потерпілу передати йому гроші за замовлення, а відтак перестав відповідати на телефонні дзвінки.

 

Так само підсудний обманув жінку з села Маркова Богородчанського району. Їй пообіцяв виготовити в місячний термін вхідні двері за 17 200 гривень. А коли отримав завдаток у розмірі 7200 гривень – зник.

 

Третя потерпіла замовила в шахрая двоє металопластикових вікон для свого кафе за 3700 гривень. Отримавши гроші, обвинувачений повівся з нею, як і з іншими потерпілими.

 

У судовому засіданні горе-продавець визнав свою вину. А потерпілі просили суд його суворо не карати.

 

Так, Богородчанський районний суд визнав його винним у злочині, передбаченому ст. 190 ККУ (шахрайство) та призначив покарання у розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1700 гривень.

Читайте також:  На Долинщині за зачиненими дверима знайшли людину без ознак життя

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.