facebook

США стурбовані загрозою атаки РФ в космосі – The Washington Post

Пентагон змушений витрачати мільярди доларів на захист своїх супутників. Росія і Китай розробляють технології, які дозволять їм організувати напад на США в космосі.

385363695

Такі побоювання висловлюють офіційні особи в Пентагоні, пише The Washington Post. Американські військові, як зазначає видання, вважають, що Москва і Пекін займаються створенням зброї для знищення орбітального угруповання супутників. Зокрема, у Вашингтоні стурбовані ракетними випробуваннями в КНР, метою яких, на думку Пентагону, було знищення космічних супутників.

Крім того, увагу Міноборони США привернув запуск Росією в 2014 році супутника, який зайняв позицію між двома супутниками комерційного зв’язку Intelsat, а потім небезпечно зблизився з третім. Пентагон змушений витрачати мільярди доларів на захист своїх супутників. Одним з таких способів є запуск апаратів зменшеного розміру, які складніше знищити. Крім того, військові, за інформацією The Washington Post, розробляють систему під назвою Space Fence (“Космічний паркан” – ред), яка дозволить посилити контроль за космічним сміттям.

Як очікується, у 2016 році Пентагон витратить на космічні програми 22 мільярди доларів, ще 5 мільярдів буде виділено на космічні дослідження, при цьому майже половина з них піде на засекречену програму, покликану забезпечити контроль за космічним простором.

Нагадаємо, що раніше міністр оборони США Ештон Картер звинуватив Росію в “бряцанні ядерною зброєю”. Він зазначив, що жалкує про натягнуті відносини США і Росії, але підкреслив, що пріоритетом для США залишається стримування на східному фланзі НАТО.

Читайте також:  Італійська поліція влаштувала полювання на контрабанду в українських бусах

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.