facebook

Експерт розповів, що Путін придумав робити з Донбасом

Російському президенту Володимиру Путіну не потрібний окупований Донбас. Тому Кремль готує на окупованих територіях “гібридний мир”.

683790


Про це пише російський політолог Дмитро Орешкін для “Апострофа”.

“Що стосується Донбасу, то тут, як мені здається, ситуація абсолютно прозора. Приєднувати цю територію Путін не хоче і не може. Власне кажучи, він ніколи і не обіцяв цього робити. У нього немає ні грошей, ні бажання. До того ж, від нього чекають саме цього, тому Кремль і не зважиться на такий крок. Навіщо йому зайве покарання, та ще й зайві 3 мільйони людей, що проживають на зруйнованій території? Краще нехай вона буде в Україні, але тільки формально. Це в інтересах Путіна”, — вважає експерт.

Водночас, Орешкін додає, що чим гірше справи йдуть з російською економікою, тим більше Москва потребує якоїсь символічної перемоги.

Війна виручала Путіна вже три рази. Перший раз — в Чечні — стрибок рейтингу, другий раз — в Грузії, третій — Крим і Донбас. Всі ці війни завершувалися хоча б символічної, але перемогою. Тому що Крим “відкусили”, Абхазію і Осетію “прибрали”, а в Чечні “порішали” — як того хотів Путін,
— пише автор.

За словами, експерта, Путін готує Донбасу “гібридний мир”.

“З Сирією вже пішло не так…Я думаю, що в доступному для огляду майбутньому у Путіна вистачить “мудрості” в подібні історії не втручатися. Так що на Донбасі була “гібридна війна”, а зараз настане “гібридний мир”, — зазначив Орешкін.

Читайте також:  Росія винна Україні $ 350 млрд за агресію на Донбасі

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.