facebook

Зниклу картину Пабло Пікассо знайшли у США, вартістю в $37

Картина митця світового масштабу Пабло Пікассо, яка вважалася зниклою майже 14 років, знайшлася у посилці по дорозі у США, під грифом «іграшка», вартість якої – 37 доларів. Витвір мистецтва належить Франції, і тепер Штати намагаються повернути полотно на «Батьківщину». Новину повідомляє «Преса України» з посиланням на іноземні ЗМІ.

picasso28


У посилці на митниці в Нью-Джерсі прикордонники виявили картину Пабло Пікассо «Перукарка», 1911 року. Полотно в стилі кубізму перевозилося із Бельгії в Нью-Йорк, і було підписане як «твір мистецтва, ремісничий виріб або іграшка», вартістю в $37. Насправді ж вартість картини, яку шукали 14 років, оцінюється в 2,5 млн доларів.

Зазначимо, востаннє робота Пабло Пікассо «Перукарка» виставлялася на аукціон у 1998 році. Згодом картину повернули у Париж. До 2001 року полотно знаходилося в сховищі Центру Помпіду, і зникло.

Читайте також:  Конкурс щодо іванофранківського сміттєзвалища написаний під конкретного "переможця" з Чернігівщини - малої батьківщини мера Івано-Франківська?

Шукайте деталі в групі Facebook