facebook

На Прикарпатті волонтери добудують хату для родини бійця, який помер одразу після повернення з війни

Прикарпатські волонтери завершать недобудовану хату родини учасника АТО з Калуського району Віктора Спориша.

1

Віктор Спориш повернувся додому після 15-місячної служби в зоні АТО водієм-зв’язковим і помер через день у себе на подвір’ї. Сім’я бійця залишилася у недобудованому будинку без води, меблів та інших елементарних побутових умов. Віктор Спориш встиг знятися з обліку у військкоматі, тому допопоги від держави у зв’язку зі смертю бійця сім’я не отримає. Допомогти родині взялися волонтери організації “Майбутнє Прикарпаття”.

Як повідомила координарка волонтерської групи “Майбутнє Прикарпаття” Наталія Перцович



, днями волонтери разом з представником української діаспори в США Олександром Соколовським та головою Калуської спілки ветеранів АТО відвідали родину Споришів. Прийнято рішення допомогти дітям та дружині покійного облаштувати нормальні умови для проживання – відремонтувати другий поверх будинку. Вже замовили вікна і двері, незабаром придбають будівельні матеріали.

Волонтери будуть вдячні за допомогу від небайдужих громадян.

“Чудові хлопчики і заплакана мама сьогодні дали мені розуміння, що систему зламати тяжко, краще допомагати так, щоб був результативний вплив на долю тих, хто цього справді потребує. А систему не зламаєш, поки ті, хто би мав її ламати, з системою “заігрує”. З системою! Не з владою – то, виявляється, різні речі. Але це інша історія”, – написала волонтерка у на свої сторінці у фейсбуці.

Наразі допомогти можна, надіславши кошти на картку 16-річного сина бійця:

Ощадбанк, 2625 2500 985061 – Спориш Роман Вікторович. 

 

Джерело: http://kurs.if.ua

Читайте також:  Воїн – захисник Батьківщини!

Шукайте деталі в групі Facebook