facebook

ОБЛАСНИЙ ГОСПІТАЛЬ ВЕТЕРАНІВ ВІЙНИ ЗМОЖЕ ПРИЙНЯТИ НА ЛІКУВАННЯ ТА РЕАБІЛІТАЦІЮ ПОНАД ПІВСОТНІ УЧАСНИКІВ АТО

Постійні комісії обласної ради з питань захисту прав учасників та ветеранів антитерористичної операції на Сході України та їх сімей і з питань охорони здоров’я  та соціальної політики підтримали перспективний план роботи Обласного госпіталю ветеранів війни на 2016-2019 роки під час спільного засідання.

01_gallery1


Питання захисту прав учасників російсько-української війни є дуже актуальним і гострим, відзначив голова обласної ради Олександр Сич, адже Івано-Франківська область – єдина, де немає військового госпіталю.

Ми прийняли декілька принципових рішень, а саме перебрати від Львівської залізниці Вузлову лікарню в Коломиї і на її базі створити госпіталь. Щоб ці кроки не залишилися на папері декларативно, необхідно предметно підійти до питання програми та перспективи розвитку цього закладу,” – додав очільник облради.

Перспективний план розвитку госпіталю презентував заступник директора департаменту охорони  здоров’я облдержадміністрації Микола Стовбан. За його словами, для комплексної реабілітації учасників АТО в області необхідно вирішити питання відкриття госпіталю на 100 стаціонарних ліжок, з можливістю до 2019 року відкрити ще два десятки. Разом з тим, треба створити консультативну службу на базі закладу для учасників бойових дій. Це дозволить поєднати медичну, фізичну і психологічну реабілітацію, скоординувати спеціалізовану медичну допомогу для ветеранів війни в одному закладі.

Як розповів головний лікар Вузлової лікарні Володимир Федоришин, на даний час в хірургічному відділенні налічується понад два десятки функціональних ліжок. Незабаром їх кількість в медичному закладі плануються збільшити вдвічі.

Для створення необхідної лікувально-реабілітаційної бази госпіталю необхідно щонайменше 36 мільйонів гривень упродовж 2016-2019 років, в тому числі 14,3 мільйона гривень – на придбання медичної апаратури. Перший заступник голови обласної ради Василь Гладійрекомендував чітко розподілити необхідні кошти.

Читайте також:  ДТП поблизу Франківська: авто в'їхало в електропору (фото)

 

Було б правильно поетапно розділити видатки. Ми все за цей рік не зможемо зробити. Добре було б, щоб такі етапи ми бачили і говорили про конкретні цифри на кожен рік, аби знати скільки треба буде резервувати на наступні роки,” – зауважив Василь Гладій.

Під час спільного засідання члени комісій також обговорили питання перепідготовки кадрів та посилення співпраці з міжнародними благодійними організаціями задля подальшого залучення гуманітарної допомоги. А також акцентували на організації фізичної та психологічної реабілітації як першочергових завданнях розбудови госпіталю.

Як повідомили в департаменті охорони здоров’я ОДА, на даний час на Прикарпатті налічується 44303 ветеранів, 5000 мобілізованих, 1500 демобілізованих, ще 2000 тисячі очікують на демобілізацію четвертої хвилі, 700 поранених, 115 інвалідів з числа учасників АТО, 100 загиблих та 11 зниклих безвісти.

 

Джерело: http://firtka.if.ua

Шукайте деталі в групі Facebook