facebook

Через конфлікт на Донбасі 1,5 млн українців опинились перед загрозою голоду, – ООН

ООН закликає всі сторони конфлікту забезпечити гуманітарний доступ до людей, які потребують продовольства.

221972


Два роки конфлікту на сході України призвели до того, що 1,5 мільйона українців опинились перед загрозою голоду. Майже 300 тисяч людей відчувають гостру нестачу продовольства і потребують термінової допомоги.

Про це йдеться на сайті ООН з посиланням на повідомлення Всесвітньої продовольчої програми (ВПП), яка має намір у першій половині цього року щомісяця забезпечувати допомогою 270 тисяч осіб з числа найбільш вразливих категорій населення.

“Два роки насильства, обстрілів, життя в страху залишили незгладимий слід у житті тисяч людей на сході України”, – заявив представник ВПП ООН в Україні Джанкарло Стоппоні. Повідомляється, що більше всього брак продовольства відчували жителі непідконтрольних Україні районів Луганської області та населених пунктів вздовж “лінії конфлікту”.

ООН закликали всі сторони конфлікту забезпечити повний і безперешкодний гуманітарний доступ до людей, які потребують продовольства.

З листопада 2014 року ВПП надіслала термінову продовольчу допомогу для понад півмільйона жителів сходу України. 370 тисяч осіб отримують від ВПП щомісячні продуктові набори і 180 тисяч осіб – ваучери для придбання продовольства на ринках.

Нагадаємо, у рамках конференції в Європарламенті відбудеться презентація доповіді про військові злочини Росії на сході України. Доповідь розвінчує міфи про те, що на Донеччині проти українців воюють тільки місцеві сепаратисти.
Джерело: http://ua.112.ua
Читайте також:  Жахливе ДТП: у Польщі бус з українцями злетів з дороги (ФОТО)

Шукайте деталі в групі Facebook