facebook

Франківським абітурієнтам на замітку: особливості та новації ЗНО-2015

zno_2015

На учнів, які закінчуватимуть школу 2015 року, чекають новації, що стосуються зовнішнього незалежного оцінювання та державної підсумкової атестації. Зокрема планують поєднати ЗНО та ДПА з української мови.

Про це сьогодні під час оперативної наради у міського голови повідомила начальник Івано-Франківського міського управління освіти Наталя Микула .

«Зовнішнє незалежне оцінювання у 2015 році має ряд певних новацій, яких не було у попередні роки. ЗНО у цьому році буде проводитись із 12-ти предметів. З переліку предметів вилучено всесвітню історію та світову літературу. Тести з української мови та літератури, математики цьогоріч мають два рівні складності: базовий та поглиблений. Кожен випускник загальноосвітнього навчального закладу, вивчивши умови вступу до ВНЗ, може вибрати, який тест йому необхідно здавати, щоб пройти на ту чи іншу спеціальність. Для цього потрібно знати,чи достатньо для вступу знання базового рівня предмета, чи потрібно обирати поглиблений», – розповіла Наталія Микула.


Та зазначила, що вперше державна підсумкова атестація з української мови для всіх випускників буде проводитися у формі ЗНО. Тобто, звичайний випускний екзамен з української мови в 11-му класі буде вперше поєднано із зовнішнім незалежним оцінюванням. Таким чином, результат ЗНО йтиме оцінкою в атестат, а також оцінкою для зарахування до вищого навчального закладу.

Також за словами Наталії Микули, цього року нова методика визначення результатів ЗНО. Прохідним вважається результат у 100 балів. А от термін дії сертифіката – всього 1 рік. Тобто, якщо сертифікати 2008 – 2014 років до цього часу були дійсними, то з цього року така система не діє. І всі сертифікати 2008-2014 років вважаються недійсними.

«Якщо у цьому році дитина не набере необхідну кількість балів та не пройде ЗНО, то для того, щоб вступити наступного року, вона буде знову змушена здавати зовнішнє незалежне оцінювання», – зазначила Наталія Микула.

Кожен учасник ЗНО має право складати тести не більше як з 4-х предметів. Можна вибрати навіть дві іноземні мови. Цього року є можливість здавати тести з англійської, німецької, французької та іспанської мови. Відповідальність за реєстрацію учнів через мережу Інтернет покладена на керівників навчальних закладів міста Івано-Франківська.

Читайте також:  Маршрутка буксувала у центрі Калуша 20 хвилин. ВІДЕО

джерело styknews.info

Шукайте деталі в групі Facebook

Теги: