facebook

Слідчі розповіли про розподіл ролей при вбивстві Нємцова

Шум снігоприбиральної машини дозволив вбивці Нємцова непомітно підійти, розповідають слідчі.

Слідчі визначили ролі обвинувачуваних у вбивстві російського опозиціонера Бориса Нємцова, повідомляє Интерфакс.

“Не викликає жодних сумнівів, що, незважаючи на допущені ймовірнимивбивцями ляпи, злочин стосовно Нємцова заздалегідь ретельно планувався, а ролі учасників були чітко розподілені”, – сказало джерело, знайоме з ходом розслідування.

Слідство припускає, що кілером є Заур Дадаєв – людина, яка володіє хорошою військовоювиучкою і брав участь у бойових діях.

“Як вважають правоохоронні органи, саме Дадаєв вистежив Нємцова і його знайому Анну Дурицьку в ресторані торгового центру ГУМ в центрі Москви, а потім йшов за ними слідом на відстані приблизно 100 метрів до Великого Замоскворецького моста”, – зазначив він.

Коли на міст в’їхала прибиральна машина, її шум заглушив кроки ймовірного вбивці, і тоді той, наблизився до Нємцова і кілька разів вистрілив у нього зі спини, розповіло джерело.

“У цей момент на мосту з’явилася машина, в якій, як вважають правоохоронні органи, перебували брати Анзор і Шагід Губашеви, які підібрали Дадаєва, після чого зникли”, – завершив він.

Слідчі виявили в Підмосков’ї будинок, де ймовірні організатори та виконавці злочину тренувалися в стрільбі і розробляли план вбивства. Там нібито були виявлені кулі, що збіглися з тими, якими був убитий Нємцов.

У понеділок слідчі висунули офіційне звинувачення п’ятомуфігуранту справи про вбивство Нємцова – Шагіду Губашеву. На сьогодні також призначені очні ставки і слідчий експеримент.

Раніше сьогодні повідомлялося, що слідство припинило вважати вбивство Нємцова замовним. У виправленому обвинувальному висновку замість злочину з корисливих мотивів або за наймом з’явився мотив політичної чи релігійної ненависті.

Читайте також:  У справі про криваву розправу у Вінниці спливли нові подробиці: Вбив сім’ю і поїхав до коханки

Борис Нємцов був убитий увечері 27 лютого на Великому Москворецькому мосту в безпосередній близькості від Кремля. За підозрою в причетності до вбивства раніше були затримані, а потім заарештовані п’ятеро людей.

За даними слідства, ймовірним убивцею Нємцова є Заур Дадаєв – колишній заступник командира чеченського батальйону МВС “Північ”. Раніше представники слідства заявляли, що він уже зізнався у скоєнні злочину, однак правозахисникам Дадаєв повідомив, що не вбивав опозиціонера.

За словами Дадаєва, його змусили дати свідчення з визнанням провини в обмін на звільнення його товариша Руслана Юсупова. Під час візиту членів Громадської спостережної комісії в СІЗО він також поскаржився на жорстоке поводження після затримання.

Шукайте деталі в групі Facebook