facebook

Незаконні оборудки Deutsche Bank в Росії сягають 10 мільярдів доларів

Deutsche Bank проводить розслідування обставин оборудок з цінними паперами через російське предствництво.

1731637



Російські клієнти здійснили через найбільший німецький комерційний банк Deutsche Bank незаконних операцій на суму в 10 мільярдів доларів США, повідомляє у вівторок, 22 грудня, агенція Reuters з посиланням на власні джерела. Раніше йшлося про 6 мільярдів доларів, проте в ході внутрішнього розслідування в банку були виявлені нові підозрілі транзакції. У Deutsche Bank відмовились коментувати нові дані, зазначивши, що розслідування великих угод з акціями у Москві та Лондоні ще не завершене.

“Російський скандал” може коштувати банку великих штрафів, оскільки розслідування проводять американські інстанції, зокрема міністерство юстиції США і фінансове відомство Нью-Йорка.

Як повідомлялось, загальна сума штрафу у справах щодо Deutsche Bank може сягнути 4 мільярдів доларів. До цієї суми входять також штрафи за імовірне порушення режиму санкцій щодо Росії. Існують підозри, що банк проводив операції за участю представників найближчого оточення президента РФ Володимира Путіна, які потрапили під санкції Заходу.

За даними у фінансових колах, Deutsche Bank відклав для подолання “російського скандалу” близько одного мільярда євро. У вересні Deutsche Bank ухвалив рішення частково згорнути свій бізнес в Росії і до кінця 2015 року закрити російський підрозділ інвестиційно-банківських послуг.

Читайте також:  Українцям урізали субсидії на 40% перед опалювальним сезоном (деталі)

Шукайте деталі в групі Facebook